• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els centres docents de Torroella de Montgrí fomentaran els estils de vida saludables
Els centres docents de Torroella de Montgrí fomentaran els estils de vida saludables Imprimir Correu-e

Dipsalut concedeix a l'Ajuntament el desplegament del programa «'Sigues tu', eines i actius per a la salut»

(06.11.15) El CEIP Guillem de Montgrí, l'IES Montgrí i el Col·legi Sant Gabriel de Torroella de Montgrí, desplegaran durant aquest curs el programa «’Sigues tu’, eines i actius per a la salut», destinat a fomentar uns estils de vida saludables. Es tracta d'un programa promogut per Dipsalut, que ha estat sol·licitat i concedit a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb l'objectiu que es pugui aplicar als centres docents de la població.

La regidora de Salut, Sandra Bartomeus, valora molt positivament la concessió d'aquest projecte perquè «incideix directament en el foment entre els joves d'unes habilitats que poden ajudar a reduir el consum de tabac, alcohol i altres substàncies, tenir conductes sexuals segures, evitar trastorns alimentaris, etc». D’altra banda, el regidor d’Educació, Joventut i Acció Social Jordi Regincós, també ha destacat el fet que sigui «una proposta de treball transversal amb processos de formació pels mestres i professors, alumnes i famílies (els tres pilars de les nostres escoles i instituts)» i ha posat de relleu que «l’escola i els instituts són uns espais estratègics per reforçar els hàbits i valors en l'adolescència, aquesta fase tan sensible de trànsit de la infantesa a la vida adulta».

El programa s'impartirà al CEIP Guillem de Montgrí, (3r, 4t, 5è i 6è de primària), IES Montgrí (3r ESO), Col·legi Sant Gabirel (3r, 4t, 5è i 6è de primària i 1 r, 2 n, 3 r i 4 t ESO). D’acord amb les característiques dels alumnes de primària o secundària, es planteja una proposta metodològica ajustada a les realitats dels centres educatius. Així mateix, els centres tenen a la seva disposició un catàleg de recursos amb activitats complementàries destinades a primària i/o secundària. Aquestes activitats tenen com a objectiu el treball de les habilitats per a la vida i els hàbits saludables de forma amena i divertida.

Les habilitats per a la vida (autoconeixement, empatia, assertivitat, relacions interpersonals, presa de decisions, gestió de problemes i conflictes, pensament creatiu i crític, gestió de les emocions, sentiments i gestió de les tensions i l’estrès) són un factor clau en la capacitat de les persones per gestionar la seva vida, la seva salut i la capacitat per relacionar-se amb l’entorn i influir-hi. Diverses investigacions han posat de relleu la relació entre les habilitats per a la vida i els estils de vida de les persones (reducció dels consums de tabac, alcohol i altres substàncies, conductes sexuals més segures, alimentació saludable...), especialment en infants, adolescents i gent jove. Per això, el programa «’Sigues tu’, eines i actius per a la salut» pretén facilitar l’aprenentatge de les deu habilitats bàsiques per a la vida i promoure estils de vida saludables, de forma coordinada amb altres agents del territori, donant eines als mestres, als docents i a les famílies per avançar en aquesta direcció.

Els objectius del programa són:

-       Desenvolupar les habilitats dels infants i les persones joves per tal que puguin afrontar de forma positiva els desafiaments de la vida quotidiana.
-       Promoure la incorporació als centres educatius d´un treball transversal d´educació per la salut i ajudar així a millorar la qualitat de vida tant de l´alumnat com del professorat.
-       Facilitar a les famílies espais de reflexió sobre la salut dels seus fills i estratègies per afrontar el seu procés de desenvolupament com a persones.

El programa es duu a terme en col·laboració amb el programa N@ns en moviment de l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut d’Assistència Sanitària (IAS) de Girona.

Dimecres es va celebrar una sessió del programa «Sigues tu» al Col·legi Sant Gabriel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit