• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Càritas organitza una setmana de portes obertes per captar voluntaris per al Servei d’Intervenció Educativa
Càritas organitza una setmana de portes obertes per captar voluntaris per al Servei d’Intervenció Educativa Imprimir Correu-e

(06.10.15) El Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de Càritas Baix Ter obrirà la setmana vinent les seves portes en el marc de la setmana del voluntariat educatiu. La iniciativa, organitzada per Càritas Diocesana de Girona, té com a objectiu donar a conèixer la seva tasca i aconseguir incrementar el número de voluntaris, una peça bàsica per al funcionament del servei. A les persones interessades, se’ls oferirà la possibilitat de ser voluntari per un dia.

El SIE ofereix suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn social i/o familiar desfavorit. Al Baix Ter, el servei es presta a les escoles de Torroella de Montgrí, l'Estartit i Verges. Es tracta d’un recurs complementari a l’escola, on es treballen els continguts, les actituds i les habilitats necessàries per a facilitar el procés d’aprenentatge i de socialització dels alumnes. També es pretén reforçar la seva autoestima.

Aquesta activitat es pot realitzar gràcies a l’esforç de voluntaris i  voluntàries  que dediquen una hora i mitja setmanal a aquests infants i joves. Són les escoles, principalment, les que deriven els alumnes a l'inici de curs, tot i que també n'hi arriben derivats de Serveis Socials.

El SIE combina les activitats en petits grups (1 adult amb 2-3 nanos) i també tot el grup classe. Es fa un treball a tres bandes:

- Amb el/la nen/a: a través d’activitats que fomenten el treball en grup, dinàmiques, jocs de taula, deures...
- Amb la família: a través d’entrevistes individuals amb la tècnica de referència, a través del treball grupal entre les famílies i l’equip del SIE, participació al SIE en algunes activitats...
- Amb les escoles i els Serveis Socials: imprescindible per poder fer un treball i seguiment adequat de cada cas.

Si esteu interessats a conèixer el SIE de Càritas Baix Ter i voleu provar de ser voluntaris per un dia, podeu adreçar-vos a:

Torroella de Montgrí: Locals parroquials 972755790 C/Sant Genís 6. Torroella de M. (dilluns i dimecres de 17.30 a 19.30h/ dimarts i dijous de 17.30 a 19h.)
L’Estartit:  EMD de l’Estartit 972752533 C/ del Port, 25. (dilluns i dimecres de 16.30 a 18h.)
Verges: Sala de lectura de Verges 972780298 C/ Pedró, s/n Verges --> (dimarts i dijous de 16.30h a 18.30h.)

Eulàlia Bofill, cap del programa educatiu de Càritas, explica que «amb aquesta acció, es vol atreure a persones de més de 18 anys sensibilitzades en el col·lectiu i també donar a conèixer a la societat com des de les diferents accions educatives es dóna suport als infants i joves, amb la finalitat de treballar els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats, i això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social». Actualment, el programa educatiu de Càritas està format pel Servei d’Intervenció Educativa (SIE) del Projecte d’Acompanyament a l’Escolaritat (PAE), destinat a estudiants d’ESO;  i el projecte Fes+, adreçat a joves que estiguin cursant estudis Post-Obligatoris.

El curs 2014/2015 van ser atesos 430 alumnes. D’aquests, un 49% van millorar els resultats acadèmics  i un 33% mantenen els seus bons resultats. Es va fer un treball coordinat i en xarxa amb 59 centres educatius, els quals el valoren molt positivament el treball que es realitza des del SIE, i hi van participar 235 persones voluntàries. Segons Eulàlia Bofill “aquestes dades tant positives, que donen tot el sentit al projecte, no serien possibles sense l’ajuda dels voluntaris”. En aquest context, recorda que “l’educació és l’eina que garanteix que tots els membres d’una comunitat puguin tenir les mateixes oportunitats”, i apel·la als “bons resultats” obtinguts per “convidar les persones amb ganes de col·laborar a fer el pas i que provin per un dia el voluntariat”. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit