• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament flexibilitzarà la regulació d’obres durant l’estiu per ajudar els constructors a fer front a la crisi
L’Ajuntament flexibilitzarà la regulació d’obres durant l’estiu per ajudar els constructors a fer front a la crisi Imprimir Correu-e

(11/05/09) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit flexibilitzarà l’ordenança que regula les obres durant la temporada turística per donar facilitats a les empreses constructores en un moment de dificultats com l’actual.

L’objectiu és el de mantenir un grau d’exigència que permeti fer compatible el desenvolupament de determinats treballs amb la qualitat turística del municipi. L’Ajuntament ha atès una petició formulada per l’Associació d’Empresaris del Montgrí que demanava una flexibilització de la normativa per evitar haver d’aturar totalment algunes obres i afavorir el manteniment de llocs de treball. La bonança econòmica en el sector de la construcció possibilitava el compliment de l’ordenança durant els mesos afectats per l’atur d’obres, sense afectar els llocs de treball vinculats, però la greu crisi actual ha modificat el context, per la qual cosa l’Ajuntament vol col·laborar amb el manteniment dels llocs de treball.

La fórmula que s’ha adoptat es concreta en que cada promotor o constructor elabori un Pla de Treball on es concretaran els treballs a realitzar, les fases d’execució, l’horari de treball (mai anterior a les 8 h ni posterior a les 19 h) i les mesures correctores per minimitzar les molèsties i les incomoditats que produeixi l’obra. Aquest document serà d’obligat compliment i es presentarà en el moment de sol·licitar la llicència d’obres. D’aquesta manera, qualsevol incompliment del mateix podrà fer que l’Ajuntament decreti l’aturada dels treballs.

Els treballs que estan exclosos d’aquesta flexibilització de l’ordenança municipal són: aixecar estructura, realitzar enderrocs totals o parcials ni excavacions o moviments de terra.

L’ordenança sobre la comptabilització del desenvolupament d’obres va ser aprovada a primers de 2008 i establia un calendari amb limitacions amb més o menys incidència en l’activitat dels promotors i constructors. Es pretenia, així, garantir la compatibilitat entre l’activitat productiva i el dret que té la ciutadania a gaudir de la via pública i el descans. La modificació de l’ordenança serà aprovada inicialment pel Ple aquest dimecres.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit