• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els consells de barri podran proposar projectes per executar durant el mandat
Els consells de barri podran proposar projectes per executar durant el mandat Imprimir Correu-e

(22.10.15) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha ampliat el nombre i les funcions dels consells de barri, per tal de fer-los més participatius i reforçar el seu paper en la gestió municipal. Fins ara n'hi havia quatre, circumscrits a diferents sectors de la vila: nucli antic; carrer Figueres i entorn; Creu de la Rutlla i entorn i zona nord de Torroella. Aquests s'ampliaran amb un més, que correspondrà als nuclis de la Bolleria i Sobrestany. L'alcalde, Jordi Cordon, reconeix que «es tracta de dos àmbits del municipi amb característiques i necessitats ben diferenciades, motiu pel qual hem considerat molt útil dotar-los d'un instrument estable que vehiculi el contacte directe entre veïns i Ajuntament.»

Cordon, que assumeix directament les funcions de la regidoria de Participació Ciutadana, també ha explicat que es vol reforçar la implicació d'aquests òrgans en la presa de decisions municipals. Per aquest motiu, s’ha engegat un procés participatiu per tal que els veïns i veïnes puguin contribuir a millorar el seu barri, fent propostes concretes. Aquest procés s'està presentant aquest mes durant les primeres reunions dels consells de barri que se celebren aquest nou mandat. A partir de la presentació, s'obrirà un període de presentació de propostes, per part dels veïns i veïnes, fins al 31 de desembre. Tot seguit, l'Ajuntament les valorarà tècnicament i econòmicament, fins al 30 de febrer. Posteriorment, es transmetrà aquesta valoració en les reunions del consell que es convocaran entre març i abril. Finalment, es votaran les propostes de projectes en les sessions d'octubre-desembre de 2016. L'alcalde ha explicat que la voluntat de l'equip de govern és incorporar-les a la planificació municipal per executar-les durant els exercicis 2017, 2018 i 2019.

Per facilitar la presentació de propostes, l'Ajuntament ha elaborat un formulari que es pot omplir online al web municipal o bé lliurar presencialment al registre municipal. S'estableixen unes determinades condicions bàsiques per a les propostes, com per exemple, que siguin competència municipal, viables tècnicament i econòmicament, no facin referència a subvencions i no comportin contribucions especials.

Fomentar la participació ciutadana

Els consells de barri són els òrgans de participació més propers que tenen els veïns i veïnes, associacions i entitats per poder informar-se i opinar sobre totes les qüestions que els afecten més directament. Permeten fomentar i canalitzar les seves inquietuds, i serveixen a l'Ajuntament per traslladar-los informació, de primera mà, sobre la gestió municipal. Es reuneixen com a mínim 2 cops l'any. Les sessions són obertes al públic i es tracten tota mena d'assumptes concrets relacionats amb aspectes que incideixen en el dia a dia com poden ser la mobilitat, la seguretat, el funcionament de serveis, les obres, etc.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit