• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí congela la pressió fiscal i rebaixa la taxa d’escombraries per al 2016
Torroella de Montgrí congela la pressió fiscal i rebaixa la taxa d’escombraries per al 2016 Imprimir Correu-e

(19.10.15) El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat inicialment aquest matí, en sessió extraordinària, les ordenances fiscals per al 2016, que congelen la pressió fiscal i incorporen, com a fet més remarcable, la rebaixa d'un 3% de la taxa d'escombraries domèstiques i d'un 2% de les industrials i comercials. D'altra banda, també s'incrementa fins al 50% la bonificació de l'IBI (actualment era del 25%), que paguen les famílies nombroses i amb ingressos inferiors als 36.000 euros anuals. Així mateix, es reduirà d’un 10% la taxa d’ocupació de via pública a Torroella de Montgrí. Fins ara, aquesta bonificació només era aplicable als establiments que tinguessin obert més de 7 mesos. Ara, però, es generalitza a tots, amb independència del termini de l'ocupació.

Les ordenances s'han aprovat amb els vots a favor dels grups municipals de CiU i ERC-Junts (equip de govern), UPM, CUP i COET, i l'abstenció de LEST. La proposta inicial d'ordenances no es va aprovar en el Ple ordinari celebrat el 2 d'octubre, perquè va rebre el vots en contra d'UPM, CUP, COET i LEST. Per aquest motiu, avui s'ha celebrat un Ple extraordinari monogràfic en el qual s'ha aprovat la nova proposta presentada per l'equip de govern, que manté la mateixa línia de contenció dels impostos i taxes, i incorpora algunes de les aportacions de l'oposició. Es mantenen, a més, un important nombre de bonificacions fiscals, especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica.

En relació amb la taxa d’escombraries, la rebaixa es pot fer efectiva pels bons resultats obtinguts amb la recollida selectiva durant els primer mesos de funcionament del nou servei, que va entrar en funcionament el novembre passat. El canvi de concessionari i de sistema aplicat a la recollida ha permès incrementar notablement les tones de residus valoritzables i reduir els residus que es porten a l'abocador, cosa que també ha comportat una reducció de la factura per aquest concepte. Segons ha explicat el regidor d'Hisenda i de Serveis Municipals, Josep Maria Rufí, la intenció de l'equip de govern és la de continuar incrementant la rebaixa d'aquesta taxa fins arribar, com a mínim, al 8% en acabar el mandat.

Pressupost 2016

Rufí confirma que la hisenda municipal segueix una evolució positiva, per bé que durant el mandat es continuarà prioritzant la contenció i la racionalització de la despesa. Aquesta línia de treball i política fiscal es veurà reflectida en els pressupostos municipals per al 2016, les bases del qual s'han presentat aquest matí a tots els grups municipals, amb l'objectiu de poder-los aprovar en el Ple del mes de novembre. A grans trets, es manté la contenció de la despesa corrent i es planifiquen inversions sostenibles d'acord amb el context econòmic, la més important de les quals correspondrà a la millora de la zona esportiva municipal. Així mateix es reforçaran les polítiques socials, educatives i de foment de l'ocupació.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit