• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament i el sector privat sumen esforços per millorar la captació de turisme sénior
L'Ajuntament i el sector privat sumen esforços per millorar la captació de turisme sénior Imprimir Correu-e

(13.10.15) Torroella de Montgrí i l'Estartit milloraran l'oferta específicament adreçada al turisme sénior, el col·lectiu de visitants integrat per persones majors de 55 anys, que procedeixen de diversos mercats europeus. Tot i que ja es tracta d'un perfil de visitant molt important en el conjunt de la destinació, es vol reforçar la seva captació per ajudar a desestacionalitzar l'oferta turística, més enllà dels períodes pròpiament vacacionals.

La iniciativa s'ha pres a partir de les inquietuds del propi sector turístic. Aquesta va ser una de les propostes que es van exposar en les reunions mantingudes amb l'Ajuntament per acordar conjuntament com prioritzar la inversió dels diners recollits amb la taxa turística. En aquestes trobades es va posar de manifest que aquest col·lectiu disposa de temps, de capacitat econòmica i busca destinacions fora de temporada, per gaudir de bon clima, serveis de qualitat, tranquil·litat i els millors preus que s'ofereixen en aquest període. Per això es va acordar destinar més recursos municipals i del mateix sector, amb el propòsit de reforçar la captació d'aquest perfil de visitant.

A partir d'aquesta línia de treball, el sector ha començat a elaborar paquets d'allotjament, serveis i activitats específicament pensats per al turisme sénior. L'Ajuntament, per la seva banda, ha preparat un exhaustiu dossier professional per fer promoció de l'oferta específica i de destinació entre els touroperadors que treballen amb aquest segment. El dossier inclou les propostes temàtiques i programes d’activitats que ofereixen les empreses: senderisme, ecoturisme, descobriment del fons marí, sortides amb caiac, paddle surf, vela i globus, propostes d’aventures, entre altres activitats marítimes i terrestres.

La primera acció promocional es va realitzar fa une setmanes a la prestigiosa fira 50 Plus Beurs, d’Utrecht (Holanda). L'Ajuntament hi va ser present per analitzar quin tipus d’ofertes proposen destinacions de característiques similars i, al mateix temps, presentar a operadors, associacions i mitjans de comunicació aquest nou dossier professional. Durant la passada edició, aquesta fira va comptar amb més de 600 expositors i va rebre la visita de prop de 100.000 persones. La mitjana d’edat dels visitants va ser de 61 anys.

Destinació adaptada al turisme sènior

El segment turístic major de 50 anys es caracteritza per cercar, majoritàriament, viatges de llarga durada, especialment en temporada baixa. També cerca llocs càlids on anar durant els mesos d'hivern i llocs més suaus per passar els mesos d'estiu, per aquest motiu es converteix en un segment de mercat amb un gran interès per a les temporades mitjana i baixa a la nostra destinació.

Francesc Puig, regidor de Turisme i Platges, recorda que «per les seves característiques de la destinació turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encaixa perfectament amb el que busca aquest tipus de turista, que és gran, però encara gaudeix d'un bona salut, i vol gaudir amb tranquil·litat i comoditat de les seves vacances». Puig recorda que, «a banda de l'allotjament, la platja i l'oferta complementària de comerç, cultura i restauració, la destinació ofereix una magnífica oportunitat a aquest col·lectiu de gaudir d'una diversitat de paisatges i ecosistemes de gran valor, entre els quals destaquen els espais inclosos dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter». També recorda que la destinació ha avançat molt en tot allò relacionat amb la mobilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Per Puig, ara s'ha donat el primer pas, però es continuarà treballant de forma continuada per poder augmentar la complicitat de més agents econòmics locals, sense renunciar a poder demanar  l'Estat l'homologació com a Europe Sénior Destination.

Amb la incorporació d'aquest col·lectiu, l'Ajuntament vol ampliar els perfils de l'actual oferta turística especialitzada. El sector més important és el relacionat amb la immersió, però també ocupa un espai molt destacat el familiar, el turisme nàutic, el turisme actiu i l'ecoturisme. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit