• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament ha de desocupar l’aparcament del Riu Ter perquè la propietat no li’n renova el lloguer
L’Ajuntament ha de desocupar l’aparcament del Riu Ter perquè la propietat no li’n renova el lloguer Imprimir Correu-e

(09.10.15) Torroella de Montgrí no podrà continuar utilitzant el terreny del costat del carrer del Riu Ter ja que la propietat no n’ha renovat el lloguer a l’Ajuntament i tampoc no ha estat possible arribar a un acord per a la seva compra. Davant d’aquesta circumstància, els darrers dies s’han estat retirant les instal·lacions de serveis municipals que hi havia, bàsicament dues torres de llum i fil elèctric soterrat, per tal de desocupar la propietat.

Aquest antic camp de conreu s’utilitza com a equipament municipal des de l’estiu 2010, quan l’Ajuntament va decidir llogar-lo per ampliar la bossa d’aparcaments públics en aquest sector de la població. Tot i que a l’entorn de l’Espai Ter hi ha un important nombre de places, el terreny era especialment interessant per cobrir les necessitats en moments punta de gran afluència de visitants, com per la Fira de Sant Andreu, els dies de mercat o pels espectacles de l’Auditori Teatre Espai Ter. També es valorava molt positivament la seva proximitat al nucli comercial de la vila. A banda de condicionar-lo com a aparcament, l’Ajuntament també va traslladar-hi la fira d’atraccions de la Festa Major i, fa dos anys, l’espai de barraques i el Tecnohouse.

Des del primer dia, la intenció de l’Ajuntament era la d’adquirir-lo per incorporar-lo a la xarxa d’equipaments municipals, aspecte amb el qual hi havia, inicialment, una bona entesa amb la propietat. No obstant això, el preu que es demana és molt superior, pràcticament quatre vegades més, que la taxació pericial externa que va encarregar l’Ajuntament, raó per la qual no s’ha arribat a cap acord per formalitzar la compra-venda. Davant d’aquesta situació, es va proposar mantenir el lloguer, que finalitzava l’estiu, opció a la qual la propietat no ha accedit. Davant d’aquesta negativa, l’Ajuntament ha retirat les dues torres de llum que hi havia instal·lat.

L’alcalde, Jordi Cordon, reconeix que «aquesta finca, per les seves dimensions i localització, és molt interessant per al municipi, però l’Ajuntament no podia accedir a les pretensions econòmiques de la propietat». El fet de no poder utilitzar el camp del carrer del Riu Ter implicarà, inicialment, el retorn de la fira d’atraccions i les barraques als seus anteriors emplaçaments, per bé que s’introduiran millores per reforçar la seva integració.

L’alcalde ha informat, però, que l’Ajuntament ja disposa d’una planificació de redistribució d’usos en un estudi sobre la reordenació i millora de l’entorn de l’Espai Ter. Aquesta proposta d’usos s’ha coordinat des de diferents àrees municipals que gestionen activitats en aquest àmbit, principalment les de Cultura, Joventut, Promoció Econòmica i Comerç, i també amb les d'Urbanisme i Medi Ambient. L’objectiu és generar uns espais més funcionals i amb una millor imatge en un sector que durant l’any acull esdeveniments molt importants i multitudinari. Aquesta actuació és molt important en el procés de millora de la façana sud i la zona del Tamariuà, on hi ha projectada la millora de la connectivitat amb un vial que sortirà a al zona del CAP i un carril bici. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit