• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Estat actuarà de manera imminent per garantir la seguretat i l’estabilitat del passeig dels Griells
L’Estat actuarà de manera imminent per garantir la seguretat i l’estabilitat del passeig dels Griells Imprimir Correu-e

(06.10.15) L'Estat executarà, de manera imminent, les actuacions necessàries per garantir la seguretat i l'estabilitat definitiva del passeig dels Griells, a l'Estartit. Aquest va ser un dels compromisos que va adoptar el subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, durant la reunió que ahir al migdia va mantenir a Madrid amb l'alcalde, Jordi Cordon. L'estabilització de l'escullera és la màxima prioritat, però paral·lelament, també s'abordarà la problemàtica de la pèrdua de sorra a la platja, fet que agreuja la fragilitat de l'espigó perquè ara els temporals hi impacten directament. Respecte a aquesta qüestió, el subdirector general va informar Cordon que s'ha encarregat un estudi al Centre d'Experimentació i Estudis d'Obres Públiques (Cedex), per avaluar el retrocés de la platja i les accions que poden revertir-lo o atenuar-lo. Segons es va posar sobre la taula, una de les opcions que podrien ajudar a frenar la desaparició de la sorra seria la construcció d'un petit espigó, perpendicular a la costa, entre els Griells i la Pletera.

La reunió, que es va allargar més d'una hora, es va celebrar a petició de l'alcalde. Cordon va voler traslladar personalment als màxims responsables de Costes de l'Estat, la gran preocupació municipal i veïnal amb què s'està vivint aquesta situació, motivada, sobretot, per la fragilitat del passeig i la desprotecció en què es troba la primera línia d'habitatges.

L’alcalde va presentar a Muñoz tres informes tècnics: dos projectes tècnics (un aportat pels veïns i un altre pel Club Nàutic l'Estartit) on s'analitza la pèrdua de la sorra i es plantegen diferents alternatives per evitar-ho, i un informe municipal on es constata el risc que el passeig s'ensorri de manera imminent.

Cordon ha fet una valoració molt positiva de la reunió. Per una banda, perquè el subdirector general era perfectament coneixedor de la realitat i gravetat de la situació, i per altra banda, perquè s'ha compromès a actuar de manera imminent per tal de garantir la seguretat del front marítim davant dels propers temporals.

El Molinet i el Life Pletera

En la mateixa reunió també es van tractar dos temes més del municipi: el projecte de reforma i consolidació del passeig del Molinet i el Life Pletera. Respecte al Molinet, Muñoz va informar que a finals d'octubre es publicarà en el BOE la licitació de l'obra, que podria estar adjudicada el desembre, per tal que els treballs puguin començar el gener. En principi, les eleccions generals del desembre no entorpiran la tramitació, perquè aquesta seguirà el seu curs.

Pel que fa a la Pletera, l'Estat vol invertir, abans d'acabar l'any, uns 60.000 euros en el projecte d'estabilització de les dunes litorals. A més, vol col·laborar econòmicament en el desenvolupament i millora del projecte global de desurbanització i restauració de les maresmes de la Pletera, amb una aportació d'1,6 milions d'euros.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit