• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'equip de govern proposa rebaixar la taxa d'escombraries un 8%
L'equip de govern proposa rebaixar la taxa d'escombraries un 8% Imprimir Correu-e

(29.09.15) L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí preveu aplicar una rebaixa del 8% en la taxa d'escombraries al llarg d'aquest mandat, fet que suposarà un estalvi per a la ciutadana que voltarà els 600.000 euros en quatre anys. Aquesta mesura té com a objectiu disminuir la pressió fiscal mitjançant la reducció d'una taxa que afecta directament tota la població. La rebaixa s'aplicarà progressivament a raó d'un 2% anual, fins arribar al 8%. De cara al 2016, aquesta reducció es complementarà amb la congelació de tots els impostos i taxes municipals, a excepció de l'ocupació de via pública a Torroella de Montgrí, que es reduirà un 10%. Fins ara, aquesta bonificació només era aplicable als establiments que tinguessin obert més de 7 mesos. Ara, però, es generalitza a tots, amb independència del termini de l'ocupació. 

Segons ha explicat el regidor de Serveis i d'Hisenda, Josep Maria Rufí, una de les principals prioritats de l'equip de govern és la de contribuir, amb mesures concretes, a la dinamització local. Això passa per la contenció i disminució de la càrrega fiscal, però també per l'aplicació de mesures directament relacionades amb el foment de l'ocupació, la promoció exterior, la formació i l'atenció als col·lectius més vulnerables. Rufí recorda que l'Ajuntament ha de mantenir un paper molt actiu en el procés de recuperació econòmica local, i considera que la disminució de la pressió fiscal ajuda les famílies a disposar de més liquiditat per al seu dia a dia. Confirma que la hisenda municipal segueix una evolució positiva, per bé que durant el mandat es continuarà prioritzant la contenció i la racionalització de la despesa. Aquesta línia de treball i política fiscal es veuran reflectides en els pressupostos municipals per al 2016, que ja s'estan treballant, per tal de poder-los aprovar el mes de novembre.

En relació amb la taxa d’escombraries, la rebaixa també es podrà fer efectiva pels bons resultats obtinguts amb la recollida selectiva durant els primer mesos de funcionament del nou servei, que va entrar en funcionament el novembre passat. El canvi de concessionari i de sistema aplicat a la recollida ha permès incrementar notablement les tones de residus valoritzables i reduir els residus que es porten a l'abocador, cosa que també ha comportat una reducció de la factura per aquest concepte.

La proposta d’ordenances fiscals per al 2016 que presentarà l'equip de govern a aprovació del Ple municipal d’aquest dijous també manté un important nombre de bonificacions, especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica.

 

BONIFICACIONS FISCALS

MPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA (IVTM):
-    Exempció de pagament per als vehicles utilitzats per persones minusvàlides (grau > 33%)
-    Exempció de pagament per a vehicles agrícoles.
-    Bonificació del 100% per a vehicles històrics.
-    Bonificació del 100% per aquells vehicles que tinguin una antiguitat superior als 25 anys.
-    Bonificació del 40% pels turismes elèctrics, així com aquells que les emissions oficials de CO2 no superin els 120 g/Km.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES (IBI):
-    Bonificació del 25% per l’habitatge habitual de famílies nombroses amb renda inferior a 36.000 €.
-    Bonificació del 50% per als habitatges en els quals s’instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar i que no estiguin obligats per llei a fer-ho, durant els 5 anys següents a la instal•lació.

TAXA D’ESCOMBRARIES DOMICILIARIES:
-    Bonificació del 20% per als ciutadans que estiguin adherits al projecte de compostatge casolà.
-    Bonificació del 60% per als masos que estiguin inclosos al catàleg de masies i cases de pagès.
-    Bonificació del 30% per l’habitatge habitual de les persones majors de 65 anys que visquin soles i tinguin ingressos anuals inferiors a 1,30 IPREM
-    Bonificació del 30% per l’habitatge habitual de les parelles en què un dels dos membres tingui més de 65 anys i l’altre un mínim de 60 anys i tinguin uns ingressos conjunts anuals inferiors a 2,25 IPREM
-    Bonificació del 30% per l’habitatge habitual de les persones amb gran invalidesa (mínim 65%) i que tinguin ingressos anuals inferiors a 1,5 IPREM

TAXA D’ESCOMBRARIES COMERCIALS I INDUSTRIALS:
-    Bonificació d’entre un 0,5% al 5% per recollida selectiva de les activitats d’hostaleria, restaurants, bars, cafeteries i altres activitats que per la seva pròpia activitat generin un tipus de residu que l’Ajuntament hagi establert una recollida separada de la recollida domiciliària i que estiguin adherits a la recollida porta a porta comercial.

BONIFICACIONS FISCALS PER PAGAMENT AVANÇAT DE L’IBI I TAXA D’ESCOMBRARIES INDUSTRIALS I COMERCIALS:

-    IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES (IBI): 5% per pagar aquest tribut el dia 15 de març per domiciliació bancària (normalment es carreguen la primera setmana de juliol).
-    TAXA D’ESCOMBRARIES COMERCIALS I INDUSTRIALS: 5% per pagar aquest tribut el dia 15 d’abril per domiciliació bancària (normalment es carreguen la primera setmana de setembre). 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit