• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La planificació, el treball en equip, la transparència, la gestió econòmica i el consens, principals prioritats dels primers 100 dies de govern
La planificació, el treball en equip, la transparència, la gestió econòmica i el consens, principals prioritats dels primers 100 dies de govern Imprimir Correu-e

(23.09.15) L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, format pels grups municipals de CiU i ERC-Junts, considera que els primers 100 dies de govern han permès consolidar la nova estructura organitzativa municipal i avançar en el desplegament de les principals línies d'actuació definides per al mandat, que es veuran reflectides properament en la redacció d'un Pla d'Actuació Municipal (PAM). En aquests tres mesos de gestió, el nou equip de govern ha fet una intensiva tasca de planificació, però també ha concretat un elevat nombre d'accions i mesures concretes.

L'alcalde, Jordi Cordon (CDD), i el primer tinent d'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), argumenten que la gestió de l'equip de govern prioritzarà les polítiques relacionades amb l’acció social i la reactivació econòmica; el manteniment d’una política de contenció i racionalització de la despesa; el reforç del lideratge de Torroella de Montgrí i de l’Estartit com a referents en els àmbits de la cultura, el turisme i el patrimoni natural; l’avenç en tot allò relacionat amb la modernització, la transparència, l'eficàcia i l'eficiència de la gestió municipal i el compromís amb el procés sobiranista.

Exposen que en aquests primer cent dies s'ha consolidat la nova estructura organitzativa municipal, que es va definir amb l'objectiu de donar més agilitat i transversalitat al treball en equip dels regidors de l'equip de govern. Així mateix, s'ha consolidat una dinàmica de treball que també té com a objectiu cercar la major coordinació i el màxim consens, no només a dins del govern, sinó també amb la resta de grups municipals a l'oposició. En aquest sentit, remarquen que es vol treballar per un programa comú, que sumi iniciatives vinculades a projectes en curs o noves propostes que puguin arribar de la resta de formacions o de la ciutadania, i que siguin positives per al conjunt del municipi.

Tot i que la situació econòmica de l'Ajuntament és solvent i presenta una evolució positiva de tots els indicadors que marca la legislació vigent, durant el mandat es continuaran aplicant criteris de contenció i racionalització de la despesa. D’acord amb la prioritat de gestionar amb criteris de contenció, el nou equip de govern ha congelat tant les retribucions dels càrrecs electes com el nombre de dedicacions que hi havia fins ara. Pel que fa a les inversions, es prioritzarà el dia i a dia.

Els criteris de la política econòmica municipal es veuran reflectits detalladament en els pressupostos 2016, que l'equip de govern ja ha començat a treballar amb totes les àrees. Pel que fa a les taxes i impostos, s'aplicarà una rebaixa notable de la pressió fiscal, d'acord amb l'evolució positiva de les finances locals. Es pretén que aquesta millora repercuteixi també a les famílies i ajudi a la reactivació econòmica local.

En relació amb els equipaments, la prioritat se centrarà en el desenvolupament i ampliació de la zona esportiva, atès que la dotació actual dels equipaments és insuficient, tant en capacitat i qualitat, per atendre les necessitats de clubs i usuaris. Ja s'ha començat el procés de millora amb l'adequació provisional de la Gàbia com a camp d'entrenament. A mig termini, però, es vol tenir a punt un nou pavelló polivalent i un camp de futbol 7. D'altra banda, es treballarà amb la planificació d'un projecte a llarg termini, per planificar de manera global i coherent, el futur dels equipaments esportius. Aquest procés es farà cercant el màxim consens polític i dels clubs.

En aquests primers cent dies s'ha posat molt l'accent en la tasca de planificació, però també s'han concretat moltes accions. Sense voluntat de ser exhaustiu, us detallen algunes de les més rellevants:

- Creació del Consell Municipal d'Esports
- Redacció dels estatuts del Consell Municipal de Salut
- Creació de nous consells de Barri de la Bolleria i Sobrestany
- Actuacions per mitigar a l'àmbit dels Griells els efectes de la pèrdua de platja
- Suport institucional al procés sobiranista. Col·locació de l'estelada al giratori del Lledoner.
- Reforç de la xarxa de camins rurals i vies verdes locals com a recurs turístic.
- Rebaixa d'un 10% rebaixa de les quotes del servei municipal d'escola bressol
- Creació de la Comissió de seguiment per a l'estudi i diagnosi de l'adequació de les urbanitzacions
- Compromís de manteniment del passeig marítim del Molinet
- Aprovació inicial del Projecte constructiu de reforma d’urbanització del vial d’accés a la urbanització Torre Vella
- Moció institucional per sol·licitar una actuació urgent per a la protecció de la urbanització Els Griells i seu front marítim
- Reforç de les patrulles mixtes Policia Local-Mossos
- Intensificació de la vigilància de la Policia Local a la zona agrícola, coincidint amb la collita de poma
- Adequació de La Gàbia com a camp provisional d'entrament.
- Consolidació de l'Espai Ter com a escenari estable del prestigiós Festival Temporada Alta.
- Increment del desplegament de plans d’ocupació
- Encàrrec d’una valoració dels llocs de treball municipals
- Compromís de la Generalitat per millorar la parada de bus per minimitzar l'efecte de les llevantades i la tramuntana

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit