• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Ajuntament i veïns proposaran a l’Estat diferents alternatives per intentar recuperar la platja dels Griells
Ajuntament i veïns proposaran a l’Estat diferents alternatives per intentar recuperar la platja dels Griells Imprimir Correu-e

(10.08.15) Responsables i tècnics municipals s'han reunit aquest matí a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí amb una comissió de veïns de la urbanització El Griells per tractar amb deteniment la problemàtica que afecta el passeig marítim a conseqüència de la desaparició d'una important franja de platja. La reunió de treball ha tingut una caràcter marcadament tècnic, i ha servit per explorar i posar sobre la taula diferents alternatives per poder resoldre la situació, tant pel que fa al retrocés de la sorra, com per garantir la seguretat i l'estabilitat del passeig marítim.  Els representants veïnals han creat una comissió tècnica integrada per un grup de professionals del món de l'urbanisme i el territori, que tenen habitatges a la urbanització. A través d'aquesta plataforma volen aportar els seus coneixements a la resolució de la problemàtica. L'Ajuntament ha valorat molt positivament l'oferiment, i s'ha acordat que aquesta comissió treballarà coordinadament amb els serveis tècnics municipals per elaborar un avantprojecte, amb diferents opcions, que es presentarà a l'Estat.

La trobada ha estat presidida per l'alcalde, Jordi Cordon, i també ha comptat amb l'assistència de la regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus, del regidor de Turisme i Platges, Francesc Puig, i del president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau.

L'alcalde ha explicat als veïns i veïnes quines havien estat totes les gestions i actuacions realitzades per l'Ajuntament els darrers anys i les que es tenen programades de manera imminent. Els ha informat que el mes de setembre es reunirà personalment a Madrid amb responsables de Costes per tractar aquest tema, que considera una prioritat, sobretot pel que fa a la seguretat de la primera línia d'habitatges. Cordon ha recordat que el retrocés de la platja s'ha accelerat molt ràpidament els darrers anys, fins al punt que les aportacions de sorra ja són poc efectives, perquè el mar se l'emporta molt ràpidament. Això fa que no es disposi d'un element de seguretat de cara a l'època de llevantades, i que el mar impacti directament a l'escullera. Per tot plegat, entén la preocupació dels veïns i assegura que es pren aquest tema com una urgència. Per aquest motiu, diumenge assistirà a la concentració que han convocat els veïns a les 11 h del matí, per fer-los costat i expressar que és un tema urgent, que afecta no només els propietaris de la zona, sinó l'interès general, per bé que la competència per actuar en la franja litoral i al mar és de l'Estat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit