• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Prop de 150 joves reflexionen sobre l’amor adolescent en el marc del projecte INDI 2015 d’art participatiu
Prop de 150 joves reflexionen sobre l’amor adolescent en el marc del projecte INDI 2015 d’art participatiu Imprimir Correu-e

(14.05.15) Els prop de 150 alumnes, de 2n a 4t d’ESO, de l’IES Montgrí que han participat aquest any en la tercera edició de l’INDI, les Jornades d’Art Participatiu per a Joves promogudes per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, mostraran aquest dissabte les seves creacions en diversos espais públics de la vila. En total es presentaran 30 projectes de diferents disciplines artístiques contemporànies que van des de l’escultura, al vídeo, les instal·lacions, l’art sonor, la pintura o el mural. Les creacions es podran veure al pati de Can Quintana, al claustre del Convent dels Agustins i al passeig de Catalunya, fins el 22 de maig.

Tot els treballs exposats giren a l’entorn d’un tema central que, com s’ha fet fins ara, és una pregunta escollida a l’inici de les jornades, en un procés participatiu. Un cop triada la pregunta, els joves inicien un procés de creació en grup, durant el qual reben el suport dels responsables artístics del projecte. Aquest any les creacions tenen com a punt de partida la pregunta «Què sents quan el/la veus?», que permet reflexionar sobre l'amor a través de la mirada adolescent.

El projecte INDI va néixer de la voluntat de col·laboració entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través del Museu de la Mediterrània i la regidoria de Cultura i Joventut, amb la Direcció General de Joventut, per tal de donar suport d’una manera activa als artistes més joves. Fruit d’aquesta col·laboració, des del 2010 es programa a l’Espai Montgrí del museu l’exposició guanyadora del projecte l’InunD’Art, de Girona. Els anys següents es va continuar apostant pels joves creadors, organitzant petites accions fins que el 2012 es van realitzar les primeres jornades d’art per a joves. D’aquesta experiència en van sorgir diferents reflexions i es va crear una petita comissió que va anar treballant al llarg de l’any. fins que el 2013 es va engegar el projecte INDI, sota el lema «A quin món vius?»

L’INDI és una proposta oberta a tots els centres de secundària de la comarca, per fomentar l’art participatiu i ajudar els joves a expressar-se mitjançant les diferents arts visuals. Les jornades volen projectar-se com un espai de socialització i de relació a l’entorn de l’art i de la creació artística. El projecte INDI reivindica l’art com un instrument de comunicació interpersonal i de coneixement més que no pas un objecte de contemplació estètica. La seva voluntat és fer arribar les reflexions fetes pels joves participants al conjunt de la ciutadania i proporcionar-los veu i espais d’expressió i comunicació. INDI és un projecte suficientment obert per tal que pugui evolucionar i desenvolupar-se cap a on el participants creguin necessari.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit