• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella i l’Estartit incrementen els bons indicadors en seguretat ciutadana
Torroella i l’Estartit incrementen els bons indicadors en seguretat ciutadana Imprimir Correu-e

(08.05.15) Torroella de Montgrí i l’Estartit estan consolidant una evolució molt positiva de tots els indicadors que fan referència a l’increment de la seguretat ciutadana, segons s’ha posat de manifest aquest matí durant el balanç que n’ha fet la Junta de Seguretat Local. Les dades aportades pels diferents cossos policials mostren una situació d'estabilitat general, sense problemàtiques remarcables, fins i tot, amb índexs d’incidència molt per sota del català i el comarcal.

L'índex d’accidentabilitat a la trama urbana del municipi, en l’àmbit de competència de la Policia Local, s'ha reduït d'un 40% en el període comprès entre els anys 2007 i 2014. El número d’accidents registrats l’any passat va ser de 144, molt lluny dels 242 del 2007. Aquesta sèrie estadística il·lustra l’evolució positiva que ha seguit l’accidentabilitat a les vies urbanes: 2007 (242), 2008 (201), 2009 (180), 2010 (190), 2011 (142), 2012 (158), 2013 (144), 2014 (144). La tendència s’ha mantingut estable els darrers anys, tant pel que fa a la tipologia com a les causes més freqüents dels accidents.

La Junta de Seguretat Local, la darrera de l’actual mandat, ha estat presidida per l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, i ha comptat amb la presència del director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta; la presidenta de l’EMD de l'Estartit, Sílvia Comas; el regidor de Seguretat Ciutadana, Andrés Navarrete; el cap de la Policial Local, Vicenç Montero; i alts comandaments dels diferents cossos policials (Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local). Durant la reunió també s'ha fet una valoració dels protocols de col·laboració i de la situació actual del municipi des del punt de vista de la seguretat ciutadana.

Els diferents cossos han presentat les seves memòries d'actuació i han destacat, entre d'altres aspectes rellevants, la gran feina feta en l'àmbit de la prevenció i la coordinació dels diferents cossos, així com el paper de la policia de proximitat en la gestió quotidiana dels conflictes veïnals. En aquest sentit, el Mossos d’Esquadra han confirmat que aquest estiu tornaran a posar en marxa, durant els dos mesos d’estiu, una Oficina d’Atenció al Ciutadà, a la seu de la Policia Local, i que estan treballant per programar patrulles conjuntes.

Una de les decisions importants que s’ha pres avui ha estat la de formalitzar l’encàrrec per redactar el Pla de Seguretat Local. Torroella de Montgrí serà el primer municipi de les comarques gironines que en tindrà. S’ha fixat el calendari d’elaboració, que comptarà amb la col·laboració de la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya. El document final s’aprovarà definitivament en la propera Junta de Seguretat Local, que es farà el proper mes de novembre. Es tracta d'un pla que permetrà definir els objectius, les prioritats, els recursos i les necessitats en la matèria, d'una manera ordenada i estructurada. Tindrà en compte les previsions contingudes en els plans de protecció civil, de seguretat viària, normativa de jocs i espectacles, propietat privada, equipaments públics, prevenció d’incendis, sanitat, civisme, etc. Integrarà, des d’una perspectiva global, tots els cossos, serveis, administracions i autoritats amb competències en seguretat.

La Junta de Seguretat Local és el marc en què es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció i on, a partir del diagnòstic de l'estat de la seguretat pública en el municipi, s'orienten les activitats i l'acció policial i la seva coordinació amb tots els serveis públics que operen al municipi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit