• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Institut Geològic de Catalunya i Geocat s’impliquen en la consolidació del Molinet
L’Institut Geològic de Catalunya i Geocat s’impliquen en la consolidació del Molinet Imprimir Correu-e

L’Institut Geològic de Catalunya elaborarà l’estudi geològic de la zona de la muntanya del Molinet afectada per les esllavissades del 1994, mentre que l’empresa pública Geocat s’encarregarà de la redacció del projecte de consolidació de tot aquest emblemàtic espai. La seva intervenció en aquesta actuació s’ha concretat arran dels contactes recents que ha mantingut l’Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que s’ha mostrat, des d’un primer moment, disposat a col·laborar per tal de desbloquejar aquesta obra.

El primer pas concret d’aquesta col·laboració s’ha formalitzat aquest matí quan tècnics de l’Institut Geològic de Catalunya i de l’empresa pública Geocat han visitat in situ la zona afectada per les esllavissades i s’han reunit amb l’arquitecte municipal, Lluís Gratacós, la regidora d’Urbanisme, Caterina Matas i el regidor de Turisme i Platges, Genís Dalmau. Els tècnics han recollit la informació necessària per valorar la situació i conèixer el projecte que actualment hi ha sobre la taula, però que l’Ajuntament considera necessari revisar per tal de fer-lo viable econòmicament i més integrat al medi natural.

El projecte que es va fer en el seu moment data de l’any 1995 i plantejava una solució similar a la que ja s’ha adoptat a la part urbana de la muntanya, mitjançant la construcció de grans murs de formigó. De tota la zona esllavissada, en l’actualitat només resta per consolidar el tram final de la muntanya, on no hi ha habitatges. En aquest espai, el pas del temps va anar agreujant la situació, fet que va motivar el seu tancament al trànsit i al pas de vianants el novembre de 2001. Des d’aquesta data, doncs, el municipi ha perdut per a ús públic un espai privilegiat que representa un dels millors miradors naturals de les Medes i els espectaculars espadats de la costa del Montgrí. Aquest fet comporta un greuge important perquè representa un punt de gran atractiu turístic i natural.

L’Ajuntament ha fet nombroses gestions per tirar endavant els treballs, pressupostats en uns 2 milions d’euros, però fins el moment no ha estat possible aconseguir el finançament necessari. Ara, l’Ajuntament vol rebaixar costos i treballar amb la possibilitat de prescindir dels costosos murs de consolidació previstos inicialment. L’objectiu és plantejar una solució no tan agressiva que passaria per fer un rebaix progressiu del pendent de la muntanya, que limitaria amb un mur de contenció amb el passeig.

L’Estat adjudica la construcció del passeig del Molinet
La consolidació de la muntanya és una obra imprescindible d’executar, a més, per tal que l’Estat pugui tirar endavant la reforma del passeig d’El Molinet. Precisament, el mes passat va adjudicar la redacció del projecte d’aquesta obra a l’empresa ABM, la mateixa que ha redactat el projecte de desurbanització de la Pletera. Aquesta empresa, doncs, podrà incorporar les conclusions de l’estudi de l’Institut Geològic de Catalunya al seu projecte, per ta que el nou tram de passeig sigui prou resistent a les llevantades i a l’estructura inestable del terreny.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit