• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El mercat català se situa com a principal lloc de procedència del turista tipus de l’Estartit
El mercat català se situa com a principal lloc de procedència del turista tipus de l’Estartit Imprimir Correu-e

L’Estartit s’ha convertit en el primer nucli de la Costa Brava que disposa d’una sèrie estadística de perfil de la demanda de 25 anys, cosa que permet definir com ha anat evolucionant el seu model turístic. Segons s’extreu de l’anàlisi d’aquestes dades, que aquest matí  (dijous, 12 de març) s’han presentat en un acte públic al Centre de Serveis de l’Estartit, el mercat britànic ha experimentat una davallada considerable com a país de procedència principal (1984-44%/2008-9). Les xifres del 2008 constaten que el turista català ha esdevingut el mercat més important (27%) i ha superat per primera vegada el francès (24%).

El turista britànic que venia de vacances a l’Estartit a primers dels 80 ho feia per mitjà de touroperadors i atret per paquets econòmics, però ara aquest perfil s’ha decantat cap a altres ofertes de paquets a països emergents que ofereixen uns preus més ajustats que l’actual Costa Brava. En contrapartida, s’ha incrementat notablement el nombre de turistes catalans (27%), francès (24%), holandès (13%) i espanyol (11%).

Elevat grau de fidelització
L’estudi, que desenvolupa el Centre de Recerca i Innovació de les Indústries Turístiques (CRIIT) per encàrrec de l’Ajuntament, també constata, com a dada rellevant, que durant els 5 últims anys s’ha aconseguit fidelitzar el client, atès que el 70% és repetidor, i d’aquest 70%, el 40% és repetidor de més de 3 vegades. Aquest percentatge es considera molt elevat, i posa de relleu que els esforços destinats tant des de la iniciativa privada com pública estan donant bons resultats.

Aquesta fidelització de la clientela ha generat que el 70% dels turistes contractin les vacances directament sense recórrer a cap agència.

Durada de les estades
Aquestes noves realitats han provocat un canvi també en la durada mitjana dels dies de vacances dels turistes. Més de la meitat passava una mitjana d’entre 8 i 15 dies. A partir del 1999 les tendències canvien i augmenta el percentatge de gent que passa només una setmana o menys. Els resultats d’aquest 2008 són 34% d’1 a 7 dies, 41% d’entre 8 i 15 dies, 15% entre 16 i 21 dies i 9% més de 21 dies. Aquestes dades, segons els responsables de l’estudi, indiquen que les estades de llarga durada a l’Estartit gairebé és força elevada en relació al conjunt de la Costa Brava (7,3 %).

Activitats preferents
L’activitat principal que practiquen els turistes un cop estan a la continua essent: reposar, el banyar-se i el prendre el sol.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit