• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El Ple aprova inicialment l'endegament de la riera de ca l'Ayats
El Ple aprova inicialment l'endegament de la riera de ca l'Ayats Imprimir Correu-e

L’Ajuntament va aprovar inicialment en el ple de març el desglossat núm.1 del projecte constructiu d'endegament d'aigües pluvials a Torroella de Montgrí. Fase 2: riera de ca l'Ayats. Aquest projecte ha estat redactat per l’Agència Catalana de l’Aigua amb l’objectiu de millorar el sistema de drenatge d’aquest torrent per tal d’evitar inundacions d’alguns habitatges del sector sud del nucli urbà i dels camps de corneu. Correspon a la segona fase d’un projecte general que porta per títol Desglossat núm.1 del projecte constructiu endegament d’aigües pluvials a Torroella de Montgrí, que preveu la millora de la funció de desguàs de les conques naturals més importants del municipi que es van veure afectades pel cobriment d’antics recs.

La conca de la Riera de Ca l’Ayats té una longitud de 1.200 m i neix al cim del Montgrí.Ara bé, l’àmbit concret d’endegament de la riera es localitza al sud del casc urbà de Torroella, i es correspon a les zones d’antics recs i de finques agrícoles de conreu de fruiters, damunt una topografia entre 6 i 8 m sobre el nivell del mar.

L’actuació té una longitud de 419 m i discorre sempre sobre sòl no urbanitzable. S’inicia al límit SE de l’actuació de l’INCASÒL (Pla parcial Camps de Can Bataller) i té el seu punt final i de desguàs, al Rec del Molí.
El cost del projecte és de 673,841 euros i l’ACA finançarà el 75%. L’Ajuntament està buscant ajuts per al 25% restant.

El torrent de ca l’Ayats té per conca tota la solana del Montgrí, entre la muntanya del castell i el Montplà, a través del coll d’en Garrigàs. Anys ençà l’aigua s’infiltrava al terreny o s’escolava pels torrents des dels aspres cap a la plana. Un cop allà era reconduïda a través de recs i branques cap als escòrrecs principals, que la conduïen cap als aiguamolls i finalment cap al mar.

El desenvolupament del polígon industrial i de la zona urbana de Torroella i la canalització del regadiu van fer que paulatinament es reduís la superfície d’infiltració del sòl, que es modifiqués el sistema de drenatge i que, amb plogudes mitjanes, l’aportació puntual al rec vell (principal escòrrec de la plana) fos molt alta.

Aquestes modificacions van fer que el sistema general traient es sobrecarregués ràpidament en el seu inici, fent que el rec vell no fos capaç d’engolir l’aigua d’altres zones de la plana i que aquestes quedessin inundades durant més temps. Per aquest motiu, per descarregar el rec vell en el punt on té més aportacions, és necessari el desenvolupament d’un sistema que dreni ràpidament l’aigua aportada per la conca del coll d’en Garrigàs.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit