• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament vol revisar el projecte de consolidació d’El Molinet i estudiar una alternativa més econòmica
L’Ajuntament vol revisar el projecte de consolidació d’El Molinet i estudiar una alternativa més econòmica Imprimir Correu-e


Considera un greuge molt gran per al municipi mantenir tancat, després de 8 anys, aquest mirador privilegiat de les Medes

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit vol revisar el projecte de consolidació de la muntanya d’El Molinet i estudiar si hi ha alguna alternativa tècnica més econòmica per consolidar la part que es va esllavissar arran dels forts aiguats de l’octubre de 1994.

El projecte que es va fer en el seu moment data de l’any 1995 i plantejava una solució similar a la que ja s’ha adoptat a la part urbana de la muntanya, mitjançant la construcció de grans murs de formigó que fermin el terreny i evitin el moviment progressiu que es va originar arran dels aiguats. De tota la zona que es va esllavissar, en l’actualitat només resta per consolidar el tram final de la muntanya d’El Molinet, on no hi ha habitatges. El pas del temps va anar agreujant la situació, fet que va motivar el seu tancament al trànsit i al pas de vianants el novembre de 2001. Des d’aquesta data, doncs, el municipi ha perdut per a ús públic un espai privilegiat que representa un dels millors miradors naturals de les Medes i els espectaculars espadats de la costa del Montgrí. Aquest fet comporta un greuge important perquè representa un punt de gran atractiu turístic i natural.

L’Ajuntament ha fet nombroses gestions per tirar endavant els treballs, pressupostats en uns 2 milions d’euros, però fins el moment no ha estat possible aconseguir el finançament necessari.

La consolidació de la muntanya és una obra imprescindible d’executar, a més, per tal que l’Estat pugui tirar endavant la reforma del passeig d’El Molinet. Precisament, aquest mes s’ha tret a licitació la redacció del projecte d’aquesta obra, de manera que es pot donar la situació que tot i tenir-lo redactat els propers mesos, no es podrà executar perquè la muntanya continua esllavissada.

Pel que fa a la consolidació de la zona esllavissada, l’Ajuntament vol revisar el projecte i plantejar una opció més econòmica que permeti trobar el consens necessari per aconseguir fons de les administracions superiors. Per aquest motiu, demanarà l’ajut econòmic de la Generalitat per sufragar el cost de la redacció del nou projecte, que s’ha xifrat en uns 60.000 euros. Es vol treballar amb la possibilitat de prescindir dels costosos murs de consolidació previstos inicialment, i plantejar una solució no tan agressiva que passaria per fer un rebaix progressiu del pendent de la muntanya, que limitaria amb un mur de contenció amb el passeig. L’objectiu, a més, és abordar de manera conjunta els dos projectes, per aconseguir que després de molts anys, el municipi pugui recuperar per a ús públic.

D’altra banda, es considera fonamental que el projecte del passeig que ha encarregat l’Estat tingui en compte la seguretat estructural de la zona, que es troba exposada a totes les llevantades. Per això, és bàsic tenir en compte l’estructura geològica del terreny. En aquest sentit, l’Ajuntament considera que l’Estat hauria d’ampliar la partida econòmica destinada a la redacció del projecte (actualment de 25.000 euros) perquè es considera insuficient per elaborar una proposta que tingui en compte l’elaboració d’un estudi geològic que serveixi de base per plantejar la millor solució tècnica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit