• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida treballen el funcionament de l’Ajuntament amb l’alcalde
Els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida treballen el funcionament de l’Ajuntament amb l’alcalde Imprimir Correu-e

(27.04.15) Els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Torroella de Montgrí han estat rebuts aquest matí per l’alcalde, Jordi Cordon, que els ha ensenyat les dependències municipals i els ha explicat de primer mà el funcionament de l’Ajuntament. Els alumnes havien preparat prèviament la visita, de manera que un cop al despatx d’alcaldia, han comentat dubtes i ampliat coneixements sobre el dia a dia de l’Ajuntament, competències, serveis, finançament, etc.

La Unitat d’Escolarització Compartida és un recurs de formació que té per finalitat l'atenció educativa de l'alumnat de 3r i 4t d'ESO que presenta necessitats educatives especials derivades de les dificultats en el medi escolar.

Ofereix la possibilitat que els seus usuaris puguin seguir l’etapa d’ESO en un grup reduït, d’acord amb les corresponents adaptacions curriculars individualitzades. L’escolarització de l’alumne és compartida amb el centre d’educació secundària on es treballen els continguts conceptuals des d’una perspectiva pràctica i funcional. A l’aula externa es treballen aprenentatges eminentment pràctics i  de manipulació, ja que són alumnes que aprenen millor experimentant, treballant, manipulant, etc., i també es treballen les habilitats necessàries per desenvolupar-se en un entorn laboral. Per tant, totes les activitats que es realitzen i continguts que s’imparteixen tenen com a referent els objectius de l’ESO.

La UEC, doncs, ofereix a l’alumnat un ampli ventall d’activitats acadèmiques i laborals complementàries i tecnològiques específiques. Pretén afavorir l’assoliment de les competències bàsiques de l’etapa i obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria, amb una metodologia que motivi els alumnes, retornant-los la confiança en les possibilitats d’èxit personal, reforçant els seus aprenentatges i evitant l’abandonament escolar.

A Torroella de Montgrí el servei, que està cofinançat per l'Ajuntament i el Departament d'Educació, té la seu a les dependències al local parroquial i està gestionat professionals de l'empresa Libèl·lula Centre Psicopedagògic.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit