• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La fusta del massís Montgrí ja genera biomassa
La fusta del massís Montgrí ja genera biomassa Imprimir Correu-e

(23.03.15) Els treballs de la primera anualitat de la concessió de l’aprofitament de la fusta del Montgrí estan a punt de finalitzar. Aquests dies s’estan triturant les piles de brancada extreta de la muntanya per convertir-la en biomassa, una part de la qual alimentarà la caldera que el curs passat es va posar en marxa al col·legi Guillem de Montgrí.  Abans de l’estiu s’hauran triturat totes les piles que s’havien deixat assecar per posteriorment transformar-se en biomassa.

Els treballs es van iniciar el passat mes d’octubre a la pista de Montgó, prop de la Torre Ponsa, i abastaven una superfície d’unes 130 hectàrees. La licitació d’aquest recurs públic es va fer de forma conjunta amb les pastures i la cacera, per tal de poder disposar de recursos econòmics per invertir en la millora de la muntanya, l’ordenació del bosc, la conservació de la biodiversitat i la prevenció d’incendis.

L’aprofitament de la fusta s’emmarca també en el sistema de millora, estalvi i eficiència energètica municipal, ja una part de l’estella generada servirà per alimentar la central de biomassa que el curs passat es va posar en marxa al Col·legi Guillem de Montgrí. La concessió es va fer a l’empresa Lignia Forestal, de l’Escala, pel termini de 8 anys, un màxim de 500 ha. i 5.000 euros anuals.

El resultat d’aquesta primera anualitat ha estat molt satisfactori. En la zona on s’ha actuat, s’ha disminuït la densitat d’arbres, i per tant, la càrrega de combustible, la qual cosa incideix en una reducció del risc d’incendi. A la vegada, l’Ajuntament aconsegueix un petit ingrés econòmic, que es revertirà en la gestió de la muntanya, i energia km0.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit