• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí serà el primer municipi gironí amb Pla de Seguretat Local
Torroella de Montgrí serà el primer municipi gironí amb Pla de Seguretat Local Imprimir Correu-e

(03.03.15) Torroella de Montgrí es convertirà en el primer municipi de les comarques gironines que disposarà d'un Pla de Seguretat Local. Es tracta d'un document que permetrà definir els objectius, les prioritats, els recursos i les necessitats en la matèria, d'una manera ordenada i estructurada. Tindrà en compte les previsions contingudes en els plans de protecció civil, de seguretat viària, normativa de jocs i espectacles, propietat privada, equipaments públics, prevenció d’incendis, sanitat, civisme, etc. Integrarà, des d’una perspectiva global, tots els cossos, serveis, administracions i autoritats amb competències en seguretat.

Els plans de seguretat són eines per impulsar les accions territorials planificades en l'àmbit preventiu, analitzant i evitant els conflictes que encara no s'han manifestat, promovent la implicació dels diferents actors de la seguretat, l'assumpció de responsabilitats en la seva execució i l'afavoriment del treball conjunt i transversal.

La iniciativa de redactar-lo s’ha tractat aquest matí en una reunió que han mantingut a l’Ajuntament l’alcalde, Jordi Cordon i el cap de la Policia Local, Vicenç Montero, amb Albert Ballesta, director dels serveis territorials d'Interior a Girona i Begoña Curto, Subdirectora General de Coordinació de la Policia de Catalunya.

L’alcalde, Jordi Cordon, recorda que «la millora de la seguretat local i la modernització de la gestió en aquest matèria, és una prioritat per a l’Ajuntament».  I afegeix: «Tot i que s’ha avançat molt, amb aquesta nova eina volem assolir una major coordinació entre les forces de seguretat i de prevenció, i que això es tradueixi en una millor seguretat pública.»

El document es presentarà a la propera reunió de la Junta Local de Seguretat, que se celebrarà abans de la temporada d’estiu, com cada any.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit