• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Tot a punt per al Carnaval
Tot a punt per al Carnaval Imprimir Correu-e

(12.02.15) Aquest cap de setmana celebrarem els actes centrals del Carnaval al nostre municipi amb les tradicionals rues que ompliran de gresca i diversió els carrers de Torroella i l'Estartit.

El programa segueix un format semblant al de darreres edicions amb la rua amb les escoles pels carrers de la vila el divendres 13 de febrer, el concurs, la rua i el ball de tarda a Torroella el dissabte 14 de febrer i la sardinada, rua i xocolatada a l’Estartit el diumenge 15 de febrer.

El carnaval és possible perquè la gent del municipi el fa possible: les 8 comparses participants en el concurs; les escoles que participen a la rua infantil; el comerç torroellenc implicat en la festa; les colles i persones a títol individual que tot i no participar en el concurs, seguiran la rua fent gresca i xerinola; els Grallers, les xatis i els xanquers, la Marxing Band de l'Escola de Música, els Amics dels Tambors que ompliran de color la rua i tantes altres persones i entitats.

Els darrers anys l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha apostat per donar suport a aquelles colles que participen en el concurs de comparses, tant el de Torroella com el de l’Estartit. El format i posada en escena, l’elevat nivell de les disfresses i coreografies, fan del concurs una activitat prou singular en el panorama de carnavals a l’Empordà.

EL CARNAVAL A LES ESCOLES

Divendres 13 de febrer al matí, a partir de les 10.15 h, els nens i nenes de les escoles Guillem de Montgrí i Sant Gabriel i els de l’Escola Bressol Municipal Petit Montgrí ompliran de colors els carrers de Torroella amb la tradicional rua de les escoles. Quan la rua arribi a la Plaça de la Vila, començarà l’espectacle infantil amb la Companyia Toc de Retruc que ens oferiran l'espectacle d'animació Tutti Frutti.

CONCURS DE COMPARSES

El dissabte 14 de febrer, a partir de les 16 h, als Jardins John Lennon tindrà lloc el tradicional concurs de comparses. Aquest concurs compta amb la participació de diferents colles del mateix municipi o vingudes de fóra. Diferents colles i entitats participen any rera any en el concurs amb ganes, il·lusió i grans dosis d'imaginació i ganes de passar-ho bé. Enguany comptem amb la participació de sis comparses al concurs de Torroella i vuit al concurs de l'Estartit.

Comparses participants al concurs de Torroella de Montgrí:

1.    LA CIBER ARRIBADA
2.    XIXI LOVE
3.    GLOVOLATS
4.    LES PLANTINSECTIS
5.    DIBUIXA'T PAS A PAS
6.    BUHO'S PARTY

Comparses participants al concurs de l'Estartit:

1. LA CIBER ARRIBADA
2. XIXI LOVE
3. GLOVOLATS
4. LES PLANTINSECTIS
5. DIBUIXA'T PAS A PAS
6. BUHO'S PARTY
7.    PIPOTS
8.    LA NIT DELS ZOMBIS

El jurat, composat per un membre de cada colla participant, valorarà la música, el ball, la disfressa i la creativitat / originalitat de cada comparsa.


IMPLICACIÓ COMERCIAL:

La implicació del teixit comercial de Torroella de Montgrí també es visualitzarà amb la participació de 7 carrers del nucli al Concurs de Decoració de Carrers Comercials organitzat per l'àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament.

El passeig Catalunya, Primitiu Artigas i Plaça de la Vila aniran ambientats de "El Gran Gatzby", els c. Porta Nova, Major i Sant Agustí es disfressaran sota el lema "Toquen a casar" i el carrer d'Ullà ho farà sota la temàtica de l'"Arc de Sant Marti". 


RUA DE CARNAVAL I BALL DE TARDA

Un cop la darrera comparsa hagi fet la seva actuació al concurs, la música dels Grallers del Montgrí, la Marxing Band de l'Escola de Música i els Tambors del Baix Ter començarà a sonar per conduir la rua de carnaval pels carrers comercials de la vila. Podeu estar segurs que faran saltar i ballar a petits i grans.
 
Un cop la rua de carnaval arribi a la Plaça de la Vila amb totes les comparses i disfresses, començarà el ball de tarda, cap a les 18 h, amb l'actuació del grup  Buena Onda S4 que oferirà el seu repertori de pop rock espanyol dels anys 70 i 80. La Plaça de la Vila s'omplirà de gent amb ganes de moure l'esquelet i ballar tota la tarda.

A mitja part del ball coneixerem els guanyadors del concurs de comparses.


I DIUMENGE 15 DE FEBRER ... CARNAVAL A L'ESTARTIT

El carnaval continua al municipi amb els actes de diumenge 15 de febrer a l'Estartit.
El matí de diumenge és pels més petits amb l’espectacle d’animació infantil que oferirà Jordi Tonietti a la Plaça del Port de l’Estartit, a les 12 h.
Tot seguit, a les 13 h, la tradicional sardinada a tothom que estigui disposat a llepar-se un xic els dits.
El carnaval de l'Estartit, continua a la tarda amb el concurs de comparses a partir de les 16 h. també a la Plaça del Port.
Un cop totes les colles hagin fet la seva passada, el só de les gralles dels Grallers del Montgrí donarà el toc d'inici a la cercavila pels carrers de l'Estartit.
La festa acabarà a la Plaça de l’Església amb una xocolatada i l’entrega de premis del concurs de comparses.
 

Veure PROGRAMACIÓ CARNAVAL DE TORROELLA DE MONTGRÍ I L'ESTARTIT

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit