• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Es constitueix formalment l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit
Es constitueix formalment l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit Imprimir Correu-e

(07.02.15) Aquest migdia ha quedat constituïda formalment l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit, amb la creació de la comissió gestora i l’elecció de la presidència, càrrec que ocuparà la fins ara presidenta del Consell Municipal de l’Estartit, l’estartidenca Sílvia Comas (LEST).

La comissió gestora serà l’ens que dirigirà l’EMD fins a les properes eleccions municipals del mes de maig. En aquests comicis, a l’Estartit hi haurà una segona urna on els estartidencs i estartidenques votaran el seu president/a entre els candidats que optin al càrrec. Posteriorment, en funció dels resultats obtinguts a la mesa electoral de l’Estartit, els partits nomenaran els representants que li toquin a la Junta de Veïns, òrgan col·legiat de l’EMD, que estarà format per sis vocals, més el President/a.

Mentre no es constitueixen els òrgans de govern de l'EMD de l’Estartit, sorgits d’unes eleccions municipals, la llei estableix que la gestió es porti a terme a través d’una comissió gestora. Aquesta estarà integrada per set membres que surten dels resultats que hi va haver a la mesa electoral de l'Estartit a les municipals de l'any 2011. En el cas de l’Estartit, els partits amb representació seran L’Estartit Som Tots (LEST), amb sis membres, i CiU, amb 1. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va fer públics el 26 de gener els set membres proposats per les dues formacions, que seran: Sílvia Comas (actual presidenta del Consell Municipal de l’Estartit), Genís Dalmau, Sandra Pibernat, Carme Masachs, Josep Puig i Artur Mas, de LEST; i Francesc Puig, de CiU. La sessió de constitució de la comissió gestora s’ha desenvolupat de manera molt similar a la del Ple d'investidura d’un Ajuntament. Un cop els set membres de la comissió han pres possessió del càrrec, s’ha procedit a la votació del President/a del nou ens. Sílvia Comas ha estat escollida per unanimitat.

Abans d’iniciar l’acte formal de constitució i elecció de la presidència, l’alcalde del municipi, Jordi Cordon, ha donat la benvinguda als assistents i ha fet una petita valoració institucional. Posteriorment, la presidenta electa, Sílvia Comas, també s’ha dirigit als assistents i, finalment, ha tancat l’acte la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega. La vicepresidenta ha estat la primera autoritat que ha signat en el Llibre d’Honor de la nova EMD de l’Estartit.

A l'acte també hi han assistit el delegat del Govern, Eudald Casadesús; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Marc Prat; i el Secretari General de l'Agrupacio d'EMD de Catalunya,  Juanjo Cortés.

L’EMD de l’Estartit es va crear el 22 de juliol per acord del Consell Executiu de la Generalitat. Es tancava així, un llarg procediment administratiu que es va iniciar el març de 2002 amb la creació de la comissió d’estudi i creació de l’EMD, sorgida de l’acord entre totes les forces polítiques municipals. 

La nova EMD substituirà el Consell Municipal de l’Estartit, un ens de desconcentració administrativa que ha vingut desenvolupant la seva tasca des del 2002, però que no té reconeixement en l’ordenament jurídic actual.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit