• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El dissabte 7 de febrer es constituirà la comissió gestora de l’EMD de l’Estartit
El dissabte 7 de febrer es constituirà la comissió gestora de l’EMD de l’Estartit Imprimir Correu-e
El proper dissabte 7 de febrer a les 12 h se celebrarà la sessió constitutiva de la comissió gestora de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes del Consell Municipal de l’Estartit i estarà obert al públic. Ha confirmat la seva assistència la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega.
 
La comissió gestora serà l’ens que dirigirà l’EMD fins a les properes eleccions municipals del mes de maig. En aquests comicis, a l’Estartit hi haurà una segona urna on els estartidencs i estartidenques votaran el seu president/a entre els candidats que optin al càrrec. Posteriorment, en funció dels resultats obtinguts a la mesa electoral de l’Estartit, els partits nomenaran els representants que li toquin a la Junta de Veïns, òrgan col·legiat de l’EMD, que estarà format per sis vocals, més el President/a.
 
Mentre no es constitueixen els òrgans de govern de l'EMD de l’Estartit, sorgits d’unes eleccions municipals, la llei estableix que la gestió es porti a terme a través d’una comissió gestora. Aquesta estarà integrada per set membres que surten dels resultats que hi va haver a la mesa electoral de l'Estartit a les municipals de l'any 2011. En el cas de l’Estartit, els partits amb representació seran L’Estartit Som Tots (LEST), amb sis membres, i CiU, amb 1. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va fer públics el 26 de gener els set membres proposats per les dues formacions, que seran: Sílvia Comas (actual presidenta del Consell Municipal de l’Estartit), Genís Dalmau, Sandra Pibernat, Carme Masachs, Josep Puig i Artur Mas, de LEST; i Francesc Puig, de CiU. La sessió de constitució de la comissió gestora es desenvoluparà de manera molt similar a la d'un Ple d'investidura. Un cop els set mebres de la Junta de Veïns hagin pres posessió del càrrec, es procedirà a la votació del President/a del nou ens.
 
L’EMD de l’Estartit es va crear el 22 de juliol per acord del Consell Executiu de la Generalitat. Es tancava així, un llarg procediment administratiu que es va iniciar el març de 2002 amb la creació de la comissió d’estudi i creació de l’EMD, sorgida de l’acord entre totes les forces polítiques municipals. 
 
La nova EMD substituirà el Consell Municipal de l’Estartit, un ens de desconcentració administrativa que ha vingut desenvolupant la seva tasca des del 2002, però que no té reconeixement en l’ordenament jurídic actual.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit