• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Acte públic de presentació del projecte Life Pletera
Acte públic de presentació del projecte Life Pletera Imprimir Correu-e

(30.01.15) El proper dilluns 2 de febrer, a les 20 h, tindrà lloc al Consell Municipal de l’Estartit un acte públic informatiu sobre el projecte Life Pletera, de desurbanització i restauració ambiental dels aiguamolls de la Pletera. L’acte s’emmarca en el procés de difusió i participació ciutadana del projecte, que va començar a desplegar-se el passat mes de juliol i acabarà l’estiu de 2018. La presentació anirà a càrrec de la seva coordinadora executiva, la geògrafa Àgata Colomer, i del director científic, el biòleg Xavier Quintana. També hi participaran l’alcalde, Jordi Cordon, i la regidora de Medi Ambient, Sílvia Comas.

Durant la sessió informativa es farà balanç de les accions portades a terme en aquest primer mig any i s’informarà de com s’han planificat la resta d’actuacions, que han de permetre, a curt termini, recuperar el sistema de maresmes litorals desaparegudes a finals dels 80 arran de la urbanització parcial de l’espai. També s’explicarà detalladament què es vol aconseguir amb l’execució d’aquest projecte, tant des del punt de vista mediambiental, com de dinamització turística i econòmica. Es tracta d’una iniciativa pionera en el conjunt de la Mediterrània.

L’execució del projecte s’ha desglossat en quatre anualitats (2014-2018):

- Estudis previs, procés de participació ciutadana i elaboració del projecte executiu
- Actuació sobre el terreny per retirar la runa
- Tasques de difusió i creació d’itineraris
- Realització de possibles correccions o millores que es considerin oportunes.

El projecte vol demostrar que en una zona amb tanta pressió urbanística encara és possible la restauració de zones alterades i la recuperació de la seva plena funcionalitat ecològica.

L’execució d’aquest ambiciós projecte de desurbanització i restauració d’un espai natural es porta a terme en el marc del programa LIFE+  de la Unió Europea (UE), que aporta 1,9 milions d’euros, el 75% del pressupost complet (2,7 milions d’euros). La resta l’aporten l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, com a beneficiari del projecte; el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona (UdG) i l’empresa pública Tragsa, com a socis; i la Diputació de Girona, com a cofinançadora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit