• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament instal·la plaques solars per escalfar l’aigua sanitària del pavelló de Torroella de Montgrí
L’Ajuntament instal·la plaques solars per escalfar l’aigua sanitària del pavelló de Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e

(15.01.15) L'Ajuntament ha finalitzat recentment la instal·lació de 6 plaques solars tèrmiques i un acumulador de 1.500 litres per a l’aigua calenta sanitària del pavelló poliesportiu de Torroella de Montgrí. Fins ara s'utilitzava únicament una bomba de calor, fet que comportava un consum energètic alt i una elevat cost econòmic. La nova instal·lació, que s’ha instal·lat a la coberta de les oficines i el hall, ha tingut un cost d’uns 20.000 euros. La Diputació de Girona ha concedit una subvenció de 10.000 euros, en el marc de de la convocatòria d’ajuts del programa «Del pla a l’acció».

Aquesta actuació representa un pas més en el treball que l'Ajuntament ha engegat els darrers anys per incrementar l'ús d'energies renovables i l'eficiència energètica. També s’emmarca en la política de contenció de la despesa. Es tracta, a més, d’un acció recollida en el Pla d’Acció per una Energia Sostenible (PAES), com a estratègica per reduir les emissions dels equipaments municipals i un pas més en el compromís de l’Ajuntament per la sostenibilitat.

El PAES és un pla que proposa les actuacions necessàries, eminentment en matèria d'energia, mobilitat, residus i aigua, per assolir els compromisos de reducció de gasos d'efecte hivernacle. El document es va aprovar el 2013 i inclou 74 accions. En conjunt suposaran una reducció d’unes 21.379 tn CO2 per l’any 2020, que equivalen a un 23,8 % de les emissions del 2005. La seva redacció es va promoure a partir de l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte d’alcaldes i d’alcaldesses per la sostenibilitat que promou la Comissió Europea, on es proposa reduir les emissions de CO2 en un 20 % fins l'any 2020, incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que un 20 % del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables. 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit