• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies La geògrafa Àgata Colomer coordinarà l’execució del projecte Life Pletera
La geògrafa Àgata Colomer coordinarà l’execució del projecte Life Pletera Imprimir Correu-e

(24.12.14) La geògrafa gironina Àgata Colomer ha estat designada, després d’un procés selectiu, com a coordinadora del projecte Life Pletera (2014-2018). Colomer, que ha assumit el càrrec fa pocs dies, té una vinculació acadèmica amb la Pletera prèvia a la seva incorporació al projecte. Durant el darrer any de carrera hi va dedicar un treball de recerca on analitzava el procés d’urbanització d’aquest àmbit de maresmes litorals i el procés posterior de protecció dels aiguamolls del Baix Empordà, des d’una vessant social, política i ambiental.

En l’aspecte professional i formatiu, té un màster en Medi Ambient i en Gestió d’Espais Naturals Protegits i ha estat vinculada a la Universitat de Girona del 2005 al 2009, com a professora associada i com a coordinadora de projectes de cartografia i de connectivitat ecològica. D’altra banda, també ha treballat en la gestió del Pla de Barris del Nucli Històric d’Olot (2009-2012). És autora d’un treball de màster relacionat amb la gestió dels usos del sòl en conques hidrogràfiques, que va realitzar arran d’una estada a Costa Rica.

Colomer (segona per la dreta) es va reunir ahir al matí amb l’alcalde, Jordi Cordon; la regidora de Medi Ambient, Sílvia Comas, i el director tècnic del Life Pletera, Xavier Quintana, per valorar sobre el terreny diferents aspectes relacionats amb el projecte de recuperació dels aiguamolls que van desaparèixer el 1986 per la construcció d’un passeig i sis illes d’habitatges, de les quals només se’n va completar una.

Com a coordinadora tindrà la funció de vetllar pel bon desenvolupament d’un projecte de desurbanització pioner a tot l’Estat, que s’ha estructurat en quatre anualitats i que compta amb la implicació de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la UdG, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i l’empresa pública Tragsa.

Per Colomer «el projecte Life Pletera serà una molt bona oportunitat per tornar a la població i a la natura allò que els pertany, eliminant els últims vestigis d’una època d’urbanització desenfrenada, on els ecosistemes litorals són els que, especialment, en van sortir més malparats. Sortosament, ja fa temps que aquesta dinàmica s’ha deixat enrere, i les perspectives actuals i futures són plenes d’esperança: la declaració de Parc Natural i l’aportació d’una injecció de finançament europeu per tal de poder restaurar l’espai en la seves funcions originals, entre d’altres iniciatives. A partir d’aquí, tot el que pot passar a partir d’ara és unidireccional i cap a millor.»

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit