• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'alcalde signa la denúncia internacional del 9-N
L'alcalde signa la denúncia internacional del 9-N Imprimir Correu-e

(06.10.14) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, ha estat aquest dimecres, 5 de novembre, un dels cent cinquanta càrrecs electes que han signat el manifest de denúncia internacional per l’actitud de l’Estat espanyol davant del procés de participació ciutadana convocat per aquest diumenge, 9 de Novembre. L'acte de signatura es va celebrar a les 12.30 h a l'Auditori del Parlament de Catalunya.

Entre aquests signants hi ha hagut càrrecs electes de diferents institucions del país com ara ajuntaments de capitals de comarca, consells comarcals i diputacions, de les Corts espanyoles i del Parlament Europeu.

El document vol posar en coneixement dels organismes internacionals que les institucions catalanes han emprat “totes les vies legals per poder celebrar un referèndum o consulta sobre el futur polític de Catalunya, incloent l'opció de la independència”. Constata també “la manca de voluntat política per part del govern espanyol per establir marcs de diàleg i negociació” i la seva “negativa permanent” a fer possible l'exercici del dret a decidir.

L’escrit demana a les Nacions Unides, al Parlament Europeu, a la Comissió Europea, al Consell Europeu i a l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) que “portin a terme totes les actuacions necessàries per garantir que la ciutadania de Catalunya pugui decidir democràticament el seu futur polític”. Per a demanar-ho, s'empara en l'aplicació dels principis democràtics que inspiren la Carta Fundacional de les Nacions Unides i en els posteriors tractats internacionals que garanteixen els drets dels pobles a decidir el seu futur polític.

Aquest text de denúncia es farà extensiu aquest divendres, 7 de novembre, a tots els ajuntaments de Catalunya perquè també s’hi puguin sumar. Els ciutadans que ho desitgin també el podran signar aquest diumenge, 9 de novembre, coincidint amb el procés participatiu que s’ha de celebrar arreu de Catalunya.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit