• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Escola d’Adults inicia el curs amb més d’un centenar d’alumnes
L’Escola d’Adults inicia el curs amb més d’un centenar d’alumnes Imprimir Correu-e

(05.11.14) L'Escola d'Adults de Torroella de Montgrí ha iniciat el curs amb prop de 120 inscrits, una xifra similar a la de l'any passat per aquestes dates, i una àmplia oferta formativa. No obstant això, a mesura que avança el curs el nombre d'inscrits acostuma a incrementar-se. El servei orienta una part important de la seva tasca a facilitar l'accés formatiu a la població nouvinguda o en risc d'exclusió social. En aquest sentit, es dóna molta importància a l'ensenyament del català i l'alfabetització. També es treballa per projectar l’escola més enllà de la perspectiva educativa i sociocultural del municipi i per ser l’eix integrador i potenciador dels aprenentatges i coneixements perquè els destinataris adquireixin el grau de competència mínima per desenvolupar-se en la societat.

Amb el temps, l'oferta de cursos s'ha anat adaptant a les necessitats dels usuaris, fins a completar una oferta que comprèn des de la formació instrumental més bàsica (aprenentatge de la lectura i l'escriptura), passant per la iniciació a la informàtica, a cursos d'anglès o el curs bàsic i els tallers de fotografia que organitza l'entitat Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí. També s’ofereix la possibilitat de fer un curs de preparació a la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà i el de preparació per a la prova del Graduat d'Educació Secundària (GES), que equival a l'ESO que s'obté a l'IES.

L’ensenyament del català es coordina amb  Càritas i el Servei per a la Normalització Lingüística, que també ofereixen tallers i cursets, amb l’objectiu d’establir un itinerari adaptat que permeti l’alumne anar progressant des del nivell més bàsic. En aquest cas els perfils són molt heterogenis, ja que s’hi poden trobar persones nouvingudes que no coneixen ni la llengua ni la realitat sociocultural del municipi, algunes alfabetitzades i d’altres no, i també persones que ja porten un temps al país però no han après el català. Aquest vessant formatiu és molt important per fomentar la integració i la cohesió social.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit