• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament rebaixa o congela els principals impostos i taxes per al 2015
L’Ajuntament rebaixa o congela els principals impostos i taxes per al 2015 Imprimir Correu-e

(10.10.14) El Ple, en sessió extraodinària, ha aprovat aquest matí les ordenances per al 2015, que mantenen la tendència dels darrers tres exercicis en el sentit de rebaixar la pressió fiscal a la població. No s'incrementarà cap impost ni taxa, i el cas de la taxa d'escombraries, s'aplicarà una reducció del 5%, tant a les industrials com domèstiques. Pel que fa a l'IBI, el principal impost, s'incrementarà el descompte actual del 2% per al rebuts domiciliats i anticipats (pagats abans del 15 de març), que l'any vinent se situarà en el 5%.

Les ordenances s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i dels regidors Lluís Coll i Narcís Noguer (UPM); l’abstenció de la regidora Caterina Matas (UPM), i el vot en contra d’ERC, COET i el regidor no adscrit, Francesc Ferrer.

L’alcalde, Jordi Cordon, argumenta que aquesta proposta d’ordenances fiscals reflecteix l'equilibri financer que ha assolit l'Ajuntament aquest mandat: «La gestió econòmica que estem portant a terme ens ha permès reduir l’endeutament molt per sota del que ens havíem proposat en començar el mandat. De fet, assolirem els objectius un any abans del que prevèiem, quan vam fer l’auditoria econòmica i el pla de sanejament. Tot plegat sense incrementar la pressió fiscal, per no carregar més les economies familiars i les activitats econòmiques locals.»

Cordon també ha destacat que en tres anys s'ha aconseguit reduir l’endeutament un 24% (2,4 milions d’euros) i l'Ajuntament ha recuperat la capacitat de poder demanar crèdits i decidir inversions, ja que ha rebaixat l’endeutament per sota del 75 %, que és límit fixat per la llei.

Així mateix, les mesures de contenció i estalvi han permès rebaixar en un 33% (75.000 euros) els diners que cada any paga l'Ajuntament als bancs en concepte d’interessos.

Aquest mandat també s’han pogut incrementar notablement les bonificacions a les quals es poden acollir les persones grans i les que tenen rendes baixes.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit