• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Arrenquen les IX Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina»
Arrenquen les IX Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina» Imprimir Correu-e

(08.10.14) Els restaurants Picasso, Alauda de Jocs, Club Nàutic Estartit, Medes II, La Sal i la Palmera participen aquest mes en la novena edició de les Jornades Gastronòmiques «La poma a la Cuina» de Torroella de Montgrí i l'Estartit, que organitza l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament, Castell de Peralada i Poma de Girona.

Les jornades tenen com a objectiu reforçar el coneixement de la gran varietat de possibilitats culinàries que ofereix la poma, un dels productes agrícoles més importants en l'economia local. També s’han convertit en un motiu més per mostrar el potencial gastronòmic dels restauradors locals, contribuir a desestacionalitzar la temporada turística i promoure aquesta excel·lent fruita.

La presentació de les jornades s'ha realitzat aquest matí al passeig de l’Església de Torroella de Montgrí. Hi han assistit, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon; el president de l'Estació Nàutica, Josep Maria Pla; el regidor de Turisme, Genís Dalmau i el president del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Narcís Coll. Els establiments participants han ofert una petita degustació d’alguns dels plats que han preparat expressament per als menús gastronòmics.

Les jornades ofereixen una excel·lent oportunitat per conèixer l'ús de la poma, no només com a postres, sinó també com a producte principal o acompanyant de qualsevol plat cuinat. Cal tenir en compte que abans de l'arribada de la patata a Europa, la poma formava part indiscutible de molts plats. De fet, la cuina francesa va batejar el tubercle americà com a «pomme de terre».

Els restaurants ofereixen plats concebuts expressament per a l’ocasió amb que tenen com a element central la poma. Aquesta fruita, un dels principals productes agrícoles de la zona, es troba en aquesta època de l’any en plena recol·lecció i, per tant, en el seu millor moment. Els menús estan pensat per a un públic heterogeni i tenen tots ells uns preus ajustats que oscil·len entre els 20 i els 35 euros. Els comensals podran trobar propostes més tradicionals i d’altres més innovadores, que en la majoria de casos superen el concepte que tenim de la poma com a postres.

Entre les activitats complementàries, s’ha organitzat un acte públic, el dissabte 18 d’octubre, a partir de les 17 h, a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, en què tothom que vulgui podrà fer un pastís de poma i guanyar un àpat de les jornades.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit