• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies (IM) Informació per a la prevenció del mosquit tigre
(IM) Informació per a la prevenció del mosquit tigre Imprimir Correu-e

Durant els darrers dies, les pluges han estat presents al nostre municipi i poden haver creat un ambient ideal per la cria i expansió dels mosquits tigre.

El mosquit tigre és una espècie invasora procedent d'Àsia que es troba en expansió. És de mida petita, de color negre i ratllat de blanc. Les femelles dipositen els ous en sec i a la paret interna de petits recipients que poden contenir aigua (<200l.). Les larves són aquàtiques i es fan adultes en no més de 10 dies. Si, per algun motiu, l'aigua en la qual s'estan desenvolupant les larves s'evapora o s'elimina, aquestes moren.

En aquest sentit, si evitem que a casa nostra trobi llocs per criar, nosaltres en serem els primers beneficiats, ja que el mosquit tigre té un radi d'acció curt, de no més de 400 metres.

El mosquit tigre és una espècia que no diposita mai els ous en aigües en moviment, com rius i rieres, ni en superfícies i/o volums d'aigua grans (més de 200 l) com els estanys.

Els ciutadans tenen un paper molt important en evitar la proliferació del mosquit tigre ja que es calcula que més del 90% d'espais on l’insecte pot criar són privats. Per aquest motiu és molt important que cada persona es responsabilitzi d’evitar que el mosquit criï a casa seva.

Aquí teniu unes senzilles, efectives i econòmiques per evitar-ne la seva proliferació. Gràcies per la vostra col.laboració!

 http://www.mosquittigregirona.cat

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit