• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Milloren el reg de les hortes del Tamariuà
Milloren el reg de les hortes del Tamariuà Imprimir Correu-e

(03.06.14) L'alcalde, Jordi Cordon, ha visitat aquesta tarda les obres de millora del reg de les hortes del Tamariuà, actuació promoguda per la Col·lectivitat de Regants del Mas Duran. En la visita també hi han participat Jordi Ponjoan, president de la col·lectivitat; Jordi Aulet, president de la Comunitat de Regants de la Presa de Colomers, i Vicenç Estanyol, director dels serveis territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Les obres corresponen a la segona fase d'un projecte més ampli que està estructurat en tres fases i comprèn les hortes del Tamariuà i el horts de la Morera, a Torroella de Montgrí. La primera fase del Tamariuà ja està feta, i a l'any vinent s’executarà la millora del regadiu als horts de la Morera.

Fins ara l’aigua arribava a les parcel·les per mitjà d’un canal de terra descobert. Amb aquestes obres es millorarà el sistema per mitjà d’una canalització entubada que portarà l’aigua a cadascuna de les parcel•les. Això, a banda de millorar la comoditat dels usuaris, generarà un importantíssim estalvi d’aigua ja que es minimitzaran les pèrdues per filtració i evaporació.

L’entubament també permetrà que els propietaris de les parcel·les puguin regar per degoteig, la qual cosa incrementa l’eficiència del reg, ja que en minimitza el consum d’aigua. Així mateix, com que s’aprofita la cota de la resclosa de Colomers, cosa que abans no era així perquè l’aigua entrava a la distribució entubada a l’alçada de Mas Duran a una cota més baixa, s’aconseguirà un gran estalvi energètic, ja que no caldrà elevar l’aigua mitjançant bombes hidràuliques accionades amb tractors o electricitat.

El projecte comprèn una superfície total de 87.000 m2 i 80 parcel·les. Té un pressupost d’uns 100.000 euros, cofinançats entre els regants (60%) i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (40%). Es calcula que la millora del regadiu comportarà un estalvi d’aigua d’uns 188.000.000 litres/any i un estalvi energètic d’uns 65.000 kwh/any, respecte al sistema que hi havia fins ara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit