• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Tot a punt per una nova edició del festival internacional d’imatge submarina MIMA de l’Estartit
Tot a punt per una nova edició del festival internacional d’imatge submarina MIMA de l’Estartit Imprimir Correu-e

L’Estartit acollirà des de dimecres i fins diumenge una nova edició del prestigiós Festival Internacional Medes, Imatge i Medi Ambient (MIMA), que es consolida com un dels més importants que se celebren a Europa.

L’eix vertebrador del MIMA continuaran essent l’Open Internacional Fotosub, la Mostra internacional de vídeo submarí i el Concurs on-line de fotografia submarina.

Un total de 26 equips s'han inscrit en la competició de l'obert de fotografia, que se celebrarà dijous i divendres.

D'altra banda, en el concurs en línia, ja s'han enviat al festival 83 fotografies de 23 inscrits.

Pel que fa al concurs de vídeo submarí, un dels principals atractius del festival, es projectaran 11 pel·lícules (7 en la categoria Amateur i 4 a la categoria Professional), produïdes a diferents països. Hi participaran alguns dels realitzadors més prestigiosos del moment, la majoria dels quals presentaran novetats.

País i personatge convidat

Com és habitual, el MIMA comptarà amb un país i un personatge convidat. Aquesta any seran el Regne Unit i el reconegut biòleg i bussejador Manel Gonzalez.

En el cas del Regne Unit, la seva presència en el festival està motivada, en part, arran de la primera assistència del nostre municipi en el saló London Dive i dels contactes que allà es van realitzar. La delegació britànica tindrà presència en el jurat, un dels membres del qual serà Peter Ladell (fotògraf submarí amb un gran palmarès internacional), i a l’Open Internacional Fotosub, on competirà la parella formada per Nick i Caroline Robertson-Brown col·laboradors del Sport Diver Magazine, editors d’una sèrie d’articles anomenats Wining & Diving que combinen llocs idonis per fer immersions i també de renom vitícola (http://www.frogfishphotography.com/services.html).

Pel que fa al personatge convidat, Manel González ha combinat la seva tasca acadèmica amb la direcció i realització de documentals de medi ambient marí per a diferents cadenes de televisió i entitats, especialment per a TVE. Entre d'altres fets destacats de la seva dilatada carrera, es pot destacar que és l'autor de l'enregistrament, l'any 1998, de les úniques imatges fins al moment del procés complet de reproducció del nero a les illes Medes  

Exposició de realitat augmentada

En l’edició d’enguany cal destacarà també l’exposició central «Découvrir autrement flore et faune de la Méditerranée” (Descobrir d’una altra manera la flora i la fauna de la Mediterrània), de Turtel Prod, que va ser presentada en la darrera edició del prestigiós Salon de la Plongée à Paris. Es tracta d’una mostra exposició interactiva de realitat augmentada.

En l’apartat de divulgació, també cal destacar dissabte la jornada coordinada pel Grup de Recerca dels Opistobranquis de Catalunya sobre les papallones del mar, que organitza una exposició, mostra i xerrada adreçada al públic en general.

Christian Petron torna a l’Estartit

D’altra banda, el festival comptarà amb la presència, del prestigiós submarinista, realitzador i director de fotografia francès Christian Petron (Avignon,1944), que tindrà un paper actiu en les activitats mediambientals adreçades als escolars, amb els quals compartirà les experiències durant el rodatge del reportatge sobre el Titànic. Petron té una dilatada i prestigiosa carrera. Va col·laborar en el rodatge de les pel·lícules Le Grand Bleu (1988) i Atlantis (1990) del director francés Luc Besson. També és director de les companyes d'exploració per El Naufragi del Titànic (Discovery Channel). Ha treballat amb el director James Cameron en la pel·lícula Deep Rover i amb Jean Michel Cousteau, entre d'altres grans projectes.

Més informació: http://www.mima-medes.org

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit