• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella i l’Estartit participaran en un pla pilot europeu sobre indicadors de sostenibilitat en destins turístics
Torroella i l’Estartit participaran en un pla pilot europeu sobre indicadors de sostenibilitat en destins turístics Imprimir Correu-e

(23.05.14) Torroella de Montgrí i l’Estartit participaran en un important programa promogut per la Unió Europea que té com a objectiu implementar un sistema d’indicadors de sostenibilitat per als destins turístics europeus. Aquest programa està promogut per la Unitat de Turisme de la de Direcció General d’Indústria i Empresa de la Comissió Europea. Té com a finalitat poder analitzar el bon funcionament d’aquest sistema d’indicadors que en el futur es preveu anar implantant en el conjunt de destins turístics i països: ciutats, destins litorals, rurals, de muntanya, espais d’interès naturals, entre d’altres.

El sistema es basa en un llistat de 27 indicadors obligatoris i 40 d’opcionals que intenten analitzar l’impacte de l’activitat en el territori a través dels següents aspectes: gestió de la destinació, impacte econòmic, impacte social i cultural i impacte ambiental.

És la segona selecció de municipis d’arreu de Europa que participen en aquesta prova pilot. Juntament amb el nostre municipi, també hi participa Llança (són els 2 únics municipis de la Costa Brava que han estat escollits), el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha considerat que la participació en aquest projecte pilot pot ajudar a millorar el model de gestió turística del municipi que en els últims anys s’ha centrat en la valorització del patrimoni natural i cultual, com element de diferenciació i posicionament de la destinació. Però també servirà per contrastar metodologies de gestió i fomentar el  treball en xarxa amb altres destinacions europees, a través de compartir els resultats d’altres destinacions i aprofita la bona experiència que poden aportar altres destinacions Europees de característiques similars.

De fet el municipi ja ha participat a altres iniciatives similars de compartir experiències, com és el cas en convocatòries INTERREG o en la xarxa  RESTORE (Regeneration of seaside resorts) a meitat dels anys 90, en que s’analitzaven metodologies de regeneració dels destins turístics litorals Europeus.

El proper 5 de juliol hi haurà una sessió de treball a Brussel·les per explicar el procediment a seguir per a la implantació d’aquest sistema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit