• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Auditori Teatre Espai Ter estrena un escenari modular propi
L’Auditori Teatre Espai Ter estrena un escenari modular propi Imprimir Correu-e
(25.04.14) L'Espai Ter ha estrenat aquesta Setmana Santa, coincidint amb el I Festival de Piano,un escenari propi que permetrà ampliar la tipologia i les condicions dels espectacles que s’hi podran fer. Pot arribar a tenir una superfície màxima de 180 metres quadrats (90 mòduls) i les seves principals característiques són la versatilitat i polivalència. Es tracta d'una estructura totalment modulable que, a més, es pot regular en alçada per tal d'adaptar-la a les característiques de cada espectacle. Fins ara l'equipament havia d'utilitzar un escenari llogat o bé el de l'Ajuntament, que a banda de ser insuficient per a molts espectacles, no està sempre disponible perquè és necessari per a d'altres esdeveniments.

L’escenari es complementarà properament amb la construcció de la caixa escènica, que estarà instal·lada abans del 15 de juliol. En aquesta actuació s’inclouen els treballs corresponents a la maquinària escènica i la il·luminació. 

Les noves millores estructurals garanteixen la plena funcionalitat de l’equipament pel que fa a les arts escèniques, un dels eixos estratègics de l’Espai Ter. A partir de l’estiu, doncs, l’Espai Ter estarà preparat per poder representar tot tipus d’obres de teatre i, fins i tot, òpera. 

A més, recentment l’Ajuntament ha llogat per dos anys una graderia retràctil per col·locar a l’amfiteatre, de manera que es pot ampliar l’aforament fins a les 615 localitats. Es va estrenar el passat 15 de març, coincidint a amb el multitudinari concert benèfic de solidari amb The Gospel Viu Choir.

Aquestes inversions estan planificades en el Pla Director de l’Espai Ter, el quadern de ruta de l’equipament, on es fixen els seus objectius i eixos estratègics. En aquest mateix document es preveu  que l’any vinent es porti a terme la instal·lació de l’equipament audiovisual, particularment equips de so per a concerts que caldrà amplificar, equips per a conferències, presentacions com pantalles i retroprojectors.

A partir del 2015, doncs, es podrà rendibilitzar al 100%  l’ús de l’Espai Ter per a l’activitat cultural, els congressos i els esdeveniments de promoció del territori.
 
Concert de la pianista Valentina Lisitsa / © Martí Artalejo / Festival de Torroella
 
Un referent cultural i econòmic de l’Empordà
L’Auditori Teatre Espai Ter va inaugurar-se oficialment el 12 de juliol de l’any 2013.  Segueix el model dels espais centreeuropeus, que permeten acollir una gran diversitat d’actes, des de fires, a congressos, teatre i música, en les millors condicions . Un dels exemples més semblants dels quals es troba a la localitat de Graz, a Àustria. 

L’Auditori Teatre Espai Ter és un equipament destinat a ser un pulmó cultural a la comarca de l’Empordà i a les comarques gironines. Vol contribuir al sosteniment i desenvolupament del sector de les industries culturals. 

En poc més de sis mesos s’ha convertit en un altaveu del teixit cultural i de dinamització comarcal posant en comú a totes les persones, associacions, entitats, artistes i companyies professionals amb inquietuds per afavorir el conjunt de la música i de les arts escèniques.
Les millores estructurals que s’hi estan portant a terme es corresponen amb una creixent activitat. Al final de l’any 2014, l’Espai Ter haurà acollit més de mig centenar d’espectacles culturals entre propostes educatives, musicals teatrals i de les arts escèniques.
 
Concert de la soprano Anabel Pérez Real / © Martí Artalejo / Festival de Torroella
 
 
Assaig aquest matí de la GIOrquestra, que participarà el diumenge 27 d'abril, a les 19 h, en el concert simfònic El Petit Mozart (Michael Andreas Haeringe. Piano)
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit