• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El Cinema Montgrí inicia avui a la nit l'era digital
El Cinema Montgrí inicia avui a la nit l'era digital Imprimir Correu-e

(11.04.14) El Cinema Montgrí estrena aquesta nit el nou projector digital i posarà  fi, doncs, a la projecció clàssica en el format dels 35 mm, un estàndard que s'ha mantingut essencialment inalterable des de la seva introducció en el món del cinema l'any 1892. Aquesta transició a l'era digital era del tot necessària si es volia garantir la continuïtat del cinema, ja que les principals distribuïdores han anunciat que a partir del mes de setembre deixaran de subministrar pel·lícules en 35 mm. D’altra banda, el nou projector permetrà obrir el ventall de possibilitats i continguts que es podrien projectar. Val a dir que el canvi tecnològic també implica una important comoditat i agilitat a l’hora de preparar les projeccions, ja que les pel·lícules podran arribar en petits discs durs, memòries o fins i tot per ADSL. D’aquesta manera no caldrà muntar les grans bobines de 35 mm.

La pel·lícula que s’ha escollit per a l’estrena oficial del nou projector ha estat Gravity, la gran guanyadora de la darrera cerimònia dels Oscars, amb set estatuetes. Qualificada com a una de les darreres grans obres mestres del cinema, és una pel·lícula de ciència-ficció de 2013 escrita, dirigida i produïda per Alfonso Cuarón, i protagonitzada per Sandra Bullock i George Clooney en els papers de dos austronautes supervivents enmig de l'espai.

El nou projector ha tingut un cost d’uns 30.000 euros i ha estat sufragat a parts iguals per l’Ajuntament i el Cine Club Torroellenc, entitat que gestiona el Cinema Montgrí, que és de titularitat municipal. Aquest matí, Jordi Bellapart, membre de l’entitat, ha mostrat el nou projector a l’alcalde, Jordi Cordon, i a la regidora de Cultura, Núria Bosch. Tant Cordon com Bosch han volgut destacar la importància que té el cinema per al conjunt del municipi ja que és un instrument al servei de la cultura i la cohesió social. Per això han reiterat el compromís de l’Ajuntament per garantir la continuïtat i la consolidació d’una activitat molt arrelada, que s’ha perdut a molts municipis.

Gairebé tres dècades de cinema municipal
El Cinema Montgrí va tancar les portes el maig de 1985, però va reprendre l’activitat pocs mesos després, concretament el 12 d’octubre, ja que l’Ajuntament va decidir comprar-lo i fer-se’n càrrec del seu funcionament. Va ser el darrer testimoni d’una important tradició local que va anar minvant a mesura que les transformacions socials en l’àmbit de l’oci va restar protagonisme a les sales de cinema. A la nostra vila, durant els anys cinquanta, més de dues mil persones omplien cada diumenge les sales del Cinema Montgrí, el Centro Cine i el Cine Teatre Coll. Són xifres que fins i tot ara costen de registrar-se en els multisales de grans poblacions, però que abans eren ben normals ja que el cinema representava una de les principals distraccions populars.

Poques poblacions de dimensions similars han mantingut en continuïtat una sala de cinema com les d’abans. En conjunt, però, el cinema de poble és més aviat residual i complementari en el conjunt de l’oferta cultural de la majoria de municipis. De la mateixa manera, les sales comercials també han patit una davallada notable, que ara sembla que poden superar amb la revolució tecnològica del 3D o l’Alta Definició. El sector, doncs, es troba en plena transformació i busca un model que el faci viable i atractiu per al gran públic.

Des del 12 d’octubre de 1985, però, el nostre cinema es manté fidel a la seva filosofia i a la cita que manté amb el públic els divendres a la nit, amb les sessions de cine club, el dissabtes i diumenges, amb sessions per a la mainada i per a tots els públics, i els dilluns a la nit. A diferència d’altres sales, a Torroella encara podem respirar l’ambient del cinema d’abans i gaudir de la projecció en una sala amb pedigrí que ha estat testimoni de les millors pel·lícules de tots els temps.

Jordi Bellapart mostrant a l'alcalde, Jordi Cordon, i a la regidora de Cultura, Núria Bosch, el disc dur que conté la pel·lícula Gravity, la primera que es projectarà en digital al Cinema Montgrí.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit