• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament reorganitza la gestió cultural per fomentar el treball en xarxa
L'Ajuntament reorganitza la gestió cultural per fomentar el treball en xarxa Imprimir Correu-e
(14.03.14) Durant el 2013 hem promogut des de l’Ajuntament una reorganització de la gestió municipal de la cultura. S’ha volgut optimitzar millor els recursos de què disposem, per reforçar el treball en xarxa i la relació amb el sector privat.

La cultura, en el seu sentit més ampli, és un dels trets distintius del nostre municipi. És un element al servei de la qualitat de vida, però també un actiu econòmic molt potent. Per tot plegat, s'ha considerat imprescindible analitzar tot allò que tenim i estem fent en aquest àmbit, per iniciar un procés que eviti duplicitats i afavoreixi sinèrgies entre Ajuntament, societat civil (entitats, particulars) i sector privat (empreses, fundacions).

Anella Cultural
El nou concepte de gestió s’articula al voltant del concepte d’Anella Cultural, una figura que simbolitza aquest treball en xarxa de diferents peces (Auditori Teatre Espai Ter, Casa Pastors, Arxiu Municipal, Museu de la Mediterrània, Biblioteques, Consell Municipal de l'Estartit) que encaixen com baules d’una mateixa cadena. La creació d’aquesta figura implica la definició d’un organigrama  ben clarificat i estructurat pel que fa a les tasques i als recursos assignats.

Cada equipament, per exemple, és la capçalera d’un o diversos àmbits d’actuació i disposarà dels recursos humans necessaris. Per exemple, el Museu de la Mediterrània tindrà com àmbits de treball la coordinació de patrimoni, el paisatge cultural, el patrimoni documental, les col·leccions i les exposicions. Per altra banda, l’Espai Ter tindrà la música, el teatre, les arts escèniques i la promoció del territori; mentre que Casa Pastors, la dinamització comunitària i associativa, la festa i tradició.

L’Anella Cultural podria convertir-se en el futur en un Organisme Autònom per donar més agilitat a la gestió, com ja funciona de manera molt exitosa a Can Quintana. Orgànicament estarà coordinada per un gerent, sota la direcció política de l’alcalde i la regidoria de Cultura,  i tindrà la seu a l’Espai Ter. L'objectiu és afavorir un model per fer de la cultura una eina de desenvolupament local, coordinat i el màxim d’eficient possible.

Montgrí Cultura, una nou canal de difusió
Des de l'Anella Cultural es vol reforçar la comunicació i difusió de totes les activitats que es desenvolupen al nostre municipi al llarg de l'any, tant les públiques com privades. Per aquest motiu s'ha promogut la creació d'una nova publicació que sota el títol genèric de Montgrí Cultura, es convertirà en una guia de referència monogràfica. Complementarà l'agenda mensual, però tindrà un format i un concepte molt diferent.

S'hi recolliran profusament documentats tot tipus d'actes culturals, des d'una exposició a una sortida i des d'una obra de teatre a un concert. Tindrà una periodicitat semestral (el primer número sortirà aquest mes de març), una tirada de 4.000 exemplars i una versió en format digital. Permetrà que el públic pugui planificar les activitats amb molta antelació. També servirà per descobrir el municipi com un escenari cultural obert 365 dies l'any.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit