• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Visita d'obres a la mina d'aigua de Torroella de Montgrí
Visita d'obres a la mina d'aigua de Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e
(25.02.14) La setmana passada van finalitzar els treballs de reforç i d'estabilització estructural de la mina d'aigua de Torroella de Montgrí. Es tracta de la primera actuació que s'hi fa amb l'objectiu de fer-la visitable. Entre d'altres actuacions realitzades durant aquesta primera part dels treballs, s'han aplicat injeccions de resina expansiva per a la consolidació del terreny adjacent a la galeria. Ara ja està tot a punt per actuar-hi a l'interior, on es reformaran i condicionaran els primers 40 metres de la galeria subterrània.

L'alcalde, Jordi Cordon, acompanyat de la regidora de Cultura, Núria Bosch i del regidor de Promoció Econòmica, Francesc Puig i de tècnics municipals han participat aquest matí en una visita d'obres per valorar in situ com han anat els treballs.

L'alcade recorda que l'obertura de la mina és un projecte molt il·lusionant en el qual fa molt temps que s'hi està treballant i que ben aviat es podrà fer realitat. Assegura que, a banda de la recuperació d'un element patrimonial singular, també representa la posada en valor d'un important recurs turístic local.

Quan es completin les obres, es podran recórrer a peu uns 130 metres, distància que representa una cinquena part del seu recorregut total. Té el seu inici en una deu a l’exterior de la muralla i després de recórrer el passeig de l’Església acaba a la plaça de la Vila, on alimentava la font dels Gossos, que en aquesta època era l’única font pública de la qual es té constància.

El canal, que va ser declarat com a bé cultural d’interès local (BCIL) el febrer de 2012, és un dels elements patrimonials més singulars i desconeguts del nucli històric. Es tracta d’un canal artificial que recollia l’aigua dels torrents del Montgrí i la canalitzava cap a la vila per al seu aprofitament a través de diferents pous i fonts. És molt possible que sense aquesta deu mai s’hauria desenvolupat Torroella de Montgrí. La primera referència la trobem en un document de 1368. Va ser excavada a terra i les parets laterals dels seus murs estan formades per pedres de dimensions mitjanes ajuntades amb calç.
 
 
 
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit