• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La consolidació del Molinet avança a bon ritme
La consolidació del Molinet avança a bon ritme Imprimir Correu-e
(17.01.13) Les obres de consolidació de la muntanya del Molinet avancen a molt bon ritme per tal que el passeig es pugui reobrir per Setmana Santa. Aquest matí l'alcalde, Jordi Cordon, i el regidor de Turisme i Platges, Genís Dalmau, han fet una visita d'obres per conèixer de primera mà l'evolució dels treballs. En aquests moments s'està enllestint la fase se sanejament dels blocs més inestables i ja s'està procedint a col·locar els ancoratges que han de garantir la fixació de la muntanya. Posteriorment, es començaran a construir els dos murs que han de garantir que qualsevol tipus d'element caigui a la zona baixa. Tindran una altura variable i una llargària total de 130,1 metres. A banda dels murs, també es construirà una xarxa amb forma d'espina de peix que servirà per a la recollida d'aigües i es replantarà la zona.
 
El passeig del Molinet està afectat per les esllavissades de 1994 i es va haver de tancar al pas de vianants el 2001. La reobertura d'aquest emblemàtic sector del nostre litoral era una prioritat per a l'Ajuntament. Es tracta d’un espai molt estimat pels veïns i per les veïnes, i també representa un gran atractiu turístic. Per aquest motiu es va sol·licitar ajut als fons Feder de la Unió Europea (UE), que aportaran el 50% del pressupost total, que és de 471.000 euros.

Reunió amb Costes de l’Estat
La consolidació de la muntanya ha de permetre que l'Estat, posteriorment, rehabiliti el passeig, una actuació llargament reivindicada, no només per una qüestió estètica, sinó per una necessitat funcional i de seguretat. Precisament dimecres de la setmana vinent Cordon i Dalmau es desplaçaran a Madrid per reunir-se amb els responsables de Costes de l'Estat. L'objectiu de la reunió és insistir en la urgència de l'obra i recordar el compromís fet en el seu dia que l'Estat faria el passeig si l'Ajuntament consolidava la muntanya esllavissada. Cordon diu que l'Ajuntament ha complert amb la seva paraula i ha aconseguit el finançament necessari per desbloquejar l'obra, i espera que l'Estat sigui solidari i compleixi la seva part del compromís.


L'Estat ja disposa del projecte de rehabilitació del passeig del Molinet, que va treure a exposició pública el desembre de 2011. Té un cost d’execució de 2 milions d’euros i abasta l’àmbit comprès entre el darrer espigó del port fins el cap de la Barra (260 metres).

Les obres inclouen la demolició del mur de contenció actual i la posterior reconstrucció d’un de nou, molt més consistent i protegit per una escullera. Així mateix, es preveu una millora dels serveis, enllumenat i mobiliari urbà. El nou passeig tindrà una amplada de 7 metres, distribuïda en un carril de 3 metres per a la circulació de vehicles, i una altra de 4 metres per a vianants i bicicletes. Amb aquesta nova secció es pretén afavorir l’ús peatonal i recreatiu del passeig, de manera que es limitaria l’accés motoritzat als veïns, establiments i vehicles de serveis. No es preveu una zona d’estacionament, però es reservaran espais per a càrrega i descàrrega. Al final del passeig es condicionarà la plaça existent, que té una superfície de 600 metres quadrats i es potenciarà el seu ús com a mirador de les illes Medes.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit