• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Espai Ter acull la gran festa anual del sector turístic gironí
L'Espai Ter acull la gran festa anual del sector turístic gironí Imprimir Correu-e
(20.12.13) L’Auditori Teatre Espai Ter va acollir ahir la gala de lliurament dels Premis G! de Turisme de la Comarques de Girona, que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, organisme de promoció turística de la Diputació de Girona. Es tracta de la gran festa anual del sector turístic de la demarcació i va reunir més de 300 persones entre autoritats, representants del sector turístic i mitjans de comunicació.

El Premis G! Es van crear l’any 2005 amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, també volen estimular la difusió dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a l’exterior amb els premis de comunicació, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona. Són de caràcter anual i actualment es divideixen en tres categories, una de les quals és honorífica (premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, i premi Xiquet Sabater al projecte empresarial), mentre que els premis de comunicació turística i el premi de recerca Yvette Barbaza tenen contraprestació econòmica. L’any 2012, el Patronat de Turisme va crear el nou premi honorífic Jordi Comas i Matamala.

Els guardonats en aquesta edició van ser:

VIII premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional a Vicenç Andreu i Sancho.
VIII premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial al Grup Peralada.
II premi G! Especial Jordi Comas i Matamala a Concepció Ferrarons i Hermenegildo Vilaseca, del grup Solineu Hotels.
VIII premi G! de comunicació de les comarques gironines en categoria mitjans escrits al periodista Manuel Meyer de la Deutsche Presse Agentur.
VIII premi G! de comunicació de les comarques gironines en categoria mitjans audiovisuals, al documental de viatges sobre Catalunya al programa Alle falde del Kilimangiaro de la cadena italiana RAI 3.
II Premi G! de comunicació de les comarques gironines en categoria mitjans digitals, al blog de turisme i viatges Hole in the Donut Cultural Travel de la nord-americana Barbara Ann Weibel.
IV Premi G! de recerca Yvette Barbaza, al treball Patrimoni cromàtic natural, arquitectònic i social de la Costa Brava de Núria Puig i Íngrid Baraut.

També es va fer un reconeixement conjunt als set parcs naturals de la demarcació de Girona amb motiu de la tasca que protecció, divulgació i promoció que estan duent a terme.
 
L’acte va ser conduït pel periodista i presentador Xavier Grasset i va comptar també amb la participació de l’actuació dels músics Perepau Jiménez i Jordi Molina. 
 
La cerimònia es va obrir amb la benvinguda de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon i la intervenció del president de la Diputació, Joan Giraut. Es va cloure amb el parlament del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Cordon va posar l’accent en el paral·lelisme que havia seguit el model turístic local amb el del conjunt de les comarques gironines, on s’ha complementat la madura oferta de serveis vinculats a l’oferta de sol i platja, amb l’excel·lència de serveis de l’interior, més relacionats amb la cultura, el patrimoni i la natura.

El president de la Diputació de Girona va manifestar, entre d’altres coses, que «el 2013 ha estat l’exercici més intens dels darrers anys pel Patronat de Turisme, quant a accions promocionals, comercials i de difusió que s’han dut a terme. I, plegats, hem assolit unes fites altament satisfactòries, com ara: més cooperació entre el sector públic i privat per sumar sinergies i rendibilitzar recursos econòmics; la creació de productes turístics de qualitat al territori; més bon posicionament i projecció de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona; l’arribada del Tren d’Alta Velocitat (TAV) a Girona i Figueres, i la connexió del TAV amb el TGV francès, i la proclamació d’El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món del 2013 per la prestigiosa publicació Restaurant Magazine». Giraut va agrair la confiança que el sector turístic gironí està dipositant en el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i va enconrajar-loa a seguir treballant per millorar, innovar i potenciar les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va incidir en «estem canviant de cicle i d'expectatives de futur. A les nostres activitats econòmiques hem de tenir en compte els nostres valors per evolucionar i tornar a créixer. Els nostres productes turístics estan construïts amb l'esforç d'empreses i administracions». Finalment Puig ha comentat que el sector econòmic del turisme forma part de la nostra identitat i de projecte de país.
 
 
 
 

 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit