• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El passeig del Molinet es reobrirà per Setmana Santa
El passeig del Molinet es reobrirà per Setmana Santa Imprimir Correu-e

(03.12.13) Després de les reunions de coordinació i plantejament de l’execució d’obra, aquesta setmana s’han iniciat els treballs sobre el terreny per estabilitzar el tram de la muntanya del Molinet, de l’Estartit, afectat per les esllavissades de 1994. Aquest emblemàtic espai resta tancat al pas de vianants des de 2001. Després de 13 anys sense ser accessible, es reobrirà per Setmana Santa.

La reobertura d'aquest emblemàtic sector del nostre litoral era una prioritat per a l'Ajuntament. Es tracta d’un espai molt estimat pels veïns i per les veïnes, i també representa un gran atractiu turístic. Per aquest motiu es va sol·licitar ajut als fons Feder de la Unió Europea (UE), que aportaran el 50% del pressupost total, que és de 471.000 euros.

La consolidació de la muntanya ha de permetre que l'Estat, posteriorment, rehabiliti el passeig, una actuació llargament reivindicada, no només per una qüestió estètica, sinó per una necessitat funcional i de seguretat.

L'actuació al cap de la Barra consistirà en la construcció de dos murs d'altura variable i d'una llargària total de 130,1 metres que tindran la missió d'evitar que pedres despreses caiguin a la zona baixa. A banda dels murs, també s'instal·laran ancoratges, s'eliminaran blocs inestables, s'aplicarà una tècnica anomenada minat amb ciment expansiu i també es construirà una xarxa amb forma d'espina de peix que servirà per a la recollida d'aigües.

Aquest dies, diversos operaris assegurats amb cordes estan fent caure els blocs més inestables per sanejar el vessant de la muntanya. L'operació es fa manualment, però també utilitzaran en aquesta primera fase dels treballs, material expansiu que esquerdarà els blocs que no baixin manualment.

Avui al matí l'alcalde, Jordi Cordon, acompanyat de la regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus, i del regidor de Turisme, Genís Dalmau, han visitat la zona i s'han reunit amb els responsables tècnics dels treballs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit