• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Es legalitzen prop de 1.600 habitatges d'ús turístic de Torroella i l'Estartit
Es legalitzen prop de 1.600 habitatges d'ús turístic de Torroella i l'Estartit Imprimir Correu-e

(31.10.13) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí es mostra molt satisfet del desenvolupament del procés de legalització dels habitatges d’ús turístic. La nova llei de Turisme de la Generalitat obligava els propietaris d'aquest tipus d'habitatges a informar l'Ajuntament per tal que el consistori doni d'alta l'activitat i comuniqui les dades de l'habitatge a la Direcció General de Turisme, per tal d'inscriure'ls al Registre de Turisme de Catalunya. Per aquest motiu, l'equip de govern va iniciar ara farà un any una campanya de sensibilització i d'informació per fomentar i facilitar, també, la regularització d'aquest sector tant important en el conjunt de l'oferta turística local.

Des del mes d'octubre de 2012 fins ara ja s'han inscrit al registre municipal un total de 1.589 habitatges. Per fomentar i facilitar la seva inscripció, l'Ajuntament va establir la gratuïtat de la taxa municipal (80 euros) fins a finals d'any. D'altra banda, els primers sis mesos de 2013 s'ha aplicat una bonificació del 80%. L'Ajuntament ha posat en coneixement de la Direcció General de Turisme els casos no legalitzats detectats durant l'estiu i continua la tasca de facilitar i recomanar a tots els propietaris que els legalitzin tal com estableix la llei, per tal que més endavant no se'ls apliquin sancions. 

La regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus, ha explicat que d'acord amb la línia que se segueix des de la Generalitat, l'equip de govern pretén donar totes les facilitats possibles per tal que el sector es pugui adequar a la nova normativa. També ha explicat que aquesta mesura permetrà dibuixar amb més exactitud quina és l'oferta turística del municipi pel que fa a apartaments, pisos i cases que es destinen a lloguer de curta durada per a clients que escullen el nostre municipi per a les seves vacances, així com per garantir la qualitat i professionalitat del servei. Bartomeus ha valorat molt positivament la col·laboració del sector, amb el que s’ha treballat conjuntament i des del primer moment. 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit