• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Obertura d'una gran franja de protecció contra els incendis al camí dels Termes entre Torroella i l'Escala
Obertura d'una gran franja de protecció contra els incendis al camí dels Termes entre Torroella i l'Escala Imprimir Correu-e
(03.10.13) Els ajuntaments de l’Escala i de Torroella de Montgrí; i la Diputació de Girona estan portant a terme, des de la setmana passada, els treballs de creació d'una gran franja de protecció contra els incendis forestals que ha de protegir el Montgrí i la urbanització adjacent. La franja s'està obrint a la vora del camí dels Termes, just en l’àmbit que delimita els municipis de Torroella de Montgrí i l'Escala. Es tracta d’una actuació llargament reivindicada tant pels dos ajuntaments com pels veïns de la zona.

La seva execució no ha estat exempta de dificultat, tant per l’envergadura com pel fet que totes les parcel·les on s’està actuant són de titularitat propietat. Això ha fet necessari demanar autorització als propietaris per tal de poder-hi treballar. Es tracta d’antigues finques agrícoles que s’han forestat per plantació o per abandó. El costat de camí dels termes de l’Escala es troba majoritàriament urbanitzat mentre que el costat de Torroella té consideració de rústic. En el mapa de zonificació del risc els Plans de Prevenció d’Incendis dels dos municipis, per la seva elevada freqüentació i tipologia forestal, consideren la zona com de risc molt elevat. Cal recordar que el sector central van se afectar pel gran incendi del juny 2001 i el foc va quedar a tocar les cases.

El camí dels Termes té gran importància en cas que es produeixi un incendi ja que vertebraria la capacitat de resposta dels Bombers. Per tan, l’existència d’una franja en aquest entorn a part de garantir la seguretat dels habitatges adjacents, permetria el posicionament i el treball segur dels cossos d’extinció.

La franja tindrà una llargada de 3 quilòmetres i una amplada de 30 metres. Els treballs, que s’acabaran en un mes, inclouen l'aclarida de l'arbrat, la poda baixa fins a 3 metres d'alçada, l'estassada de la vegetació arbustiva i l'eliminació de les restes generades.

Els treballs, que tenen un cost de 13.728,96 euros, es portaran a terme en un àmbit de 8,64 ha que es troben dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i de la Xarxa Natura 2000. Aquest entorn és un Perímetre de Protecció Prioritària per la prevenció d’incendis forestals.

Miquel Calm, vicepresident de la Diputació i diputat de Medi Ambient; Estanislau Puig, alcalde de l'Escala; Jordi Cordon, alcalde de Torroella de Montgrí, conjuntament amb els regidors de Medi Ambient dels dos municipis, Sandra Bartomeus (Torroella) i Àngel Rodríguez (L’Escala); el tècnic del parc natural Santi Ramos, i el tècnic coordinador del projecte, Albert Albertí, han realitzat aquest matí una visita d’obres amb l’objectiu de fer-ne un seguiment in situ.

Els dos alcaldes han valorat molt positivament el treball conjunt que s’ha portat a terme entre els dos consistoris per poder concretar la realització d’aquest projecte. Així mateix han agraït a la Diputació que hagi aportat els diners necessaris per poder-lo executar. Precisament, el diputat de Medi Ambienht, Miquel Calm, ha informat que  aquesta actuació s'emmarca dins el nou Servei d'assistència als ajuntaments per a la prevenció d'incendis en camins i franges periurbanes que ofereix la Diputació de Girona i és la primera actuació del servei en matèria de franges.
 
 
D'esquerra a dreta, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon; el diputat de Medi Ambient, Miquel Calm; la regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus (Torroella); el regidor de Medi Ambient de l'Escala, Àngel Rodríguez, i l'alcalde l'Escala, Estanis Puig.
 
 
El tècnic del parc natural, Santi Ramos; amb la regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus i l'alcalde, Jordi Cordon.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit