• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Inauguren el Centre de Distribució d'Aliments de Torroella de Montgrí-Baix Ter
Inauguren el Centre de Distribució d'Aliments de Torroella de Montgrí-Baix Ter Imprimir Correu-e
(19.09.13) Aquest matí s'ha portat a terme la inauguració del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí-Baix Ter, que està emplaçat en un local del carrer Sant Antoni. A l'acte hi han assistit el Bisbe de Girona, Francesc Pardo; la directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura i la regidora d'Acció Social, Sandra Pibernat, a banda de representats de Càritas i d'altres entitats i institucions que han fet possible aquest nou equipament. Per bé que avui s'ha fet l'acte formal d'inauguració, el centre funciona des de primers d'estiu.
 
El CDA és un projecte fruit d'un conveni marc entre Generalitat, Diputació de Girona, Fundació Banc dels Aliments de Girona, Obra Social "La Caixa" i Càritas Diocesana de Girona. En el CDA de Torroella de Montgrí / Baix Ter també  hi col·laboren  Càritas Baix Ter, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i els ajuntaments del Baix Ter.  

El projecte s’ha vist reforçat especialment, passant de 6 a 10 centres a les comarques gironines en els últims mesos, per la important aportació econòmica procedent de la “Marató per la pobresa” que TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació La Marató de TV3 van celebrar l’any passat. Aquesta inauguració coincideix amb la finalització de termini per implementar els projectes finançats amb la Marató.

El CDA és un recurs innovador que té com a objectiu facilitar els aliments bàsics a les persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d’alimentació.  

Al CDA  es proporcionen aliments bàsics  a persones soles i famílies derivades principalment de Serveis Socials. Puntualment també es realitzen derivacions des de Càritas i/o altres entitats del territori. Es distribueix quinzenalment una cistella de productes bàsics durant un període de temps determinat (la durada de l’atenció ve determinada per la derivació dels serveis socials). El número de productes varia en funció dels membres que formen la unitat familiar.

Durant l’any 2012 es van atendre, des dels diferents CDA de les comarques gironines, a 19.528 persones. S’estima que amb aquest  nou centre, que s’inaugura avui,  i en breu el de Roses la capacitat d’atenció  superarà  les 30.000 persones.

El fort i continuat  impacte de la crisi econòmica, que arriba cada cop a més famílies, està afectant cada vegada a sectors de població més diversos. La crisi carrega amb duresa contra els més vulnerables però les persones en risc d’exclusió tenen cada cop un perfil més  heterogeni.

Cal remarcar que les col·laboracions entre administracions publiques, entitats privades i món empresarial són més imprescindibles que mai. La suma d’esforços multiplica els resultats, i aquests resultats són tangibles i se’n beneficien les persones.

Les obres d'adequació del local han anat a càrrec de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que també es fa càrrec del lloguer, i del cost dels subministraments de llum i aigua. Així mateix, hi aporta una subvenció per a aliments. En total, l'aportació anual és d'uns 15.000 euros.
 
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit