• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Inauguració oficial de l'Auditori Teatre Espai Ter
Inauguració oficial de l'Auditori Teatre Espai Ter Imprimir Correu-e
(15.07.13) L’Espai Ter ja està plenament operatiu per acollir concerts de música sense amplificar i teatre després dels treballs de condicionament sonor, col·locació de la petxina acústica i instal·lació de la graderia retràctil que s’han desenvolupat els darrers mesos. A partir d’ara, l’equipament enceta una nova etapa amb un ventall molt ampli de possibilitats. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presidir diumenge l’acte inaugural de l’equipament, que va consistir en una jornada de portes obertes. Després dels parlaments i del descobriment de la placa commemorativa, l'orquestra Empordanet, de l'Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí, va oferir un petit i emotiu concert.

L’Espai Ter ja s’ha transformat en auditori-teatre i, per tant, està preparat per acollir els principals usos per als quals va estar concebut. Fins ara no reunia les condicions acústiques necessàries per fer-hi concerts i les representacions teatrals només es podien fer en condicions molt limitades.

L’alcalde, Jordi Cordon, assegura que amb la finalització d’aquestes obres, les més importants que s’hi fan des que es va estrenar com a espai firal amb motiu de la Fira de Sant Andreu de 2011, es podrà fer un salt de qualitat molt gran en l’ús i l’amortització de l’equipament: «Fins ara s’han fet actes que només requerien d’una sala coberta, però l’Espai Ter no estava concebut com un local polivalent, sinó com un auditori-teatre-palau de congressos, i sense fer aquestes millores no es podia avançar en el màxim aprofitament de les seves possibilitats». A partir d’ara, es convertirà en un potent dinamitzador cultural, turístic i econòmic del municipi.

L'Espai Ter no s'havia inaugurat fins ara perquè només s'havia enllestit una part de l’obra i els seus usos eren molt limitats. Per això, la inauguració institicional ha hagut d’esperar fins a completar el  seu condicionament com a auditori-teatre. L’acte, presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va comptar també amb la participació institucional de Xavier Soy, vicepresident de la Diputació; Eudald Cassadesús, delegat del Govern a Girona i Antoni Baulida, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona. Abans de l'acte inaugural, Mascarell va signar al Llibre d'Honor i va visita el Museu de la Mediterrània.
 
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit