• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Hissada de les banderes Q de Qualitat turística i «Best Nautical Destinations in Spain»
Hissada de les banderes Q de Qualitat turística i «Best Nautical Destinations in Spain» Imprimir Correu-e
(01.07.13) La platja Gran de l'Estartit ha aconseguit per tercer any consecutiu la marca Q de Qualitat turística —norma UNE 187001:2008— un prestigiós certificat que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme i gestiona l’ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española). El distintiu s'ha assolit després de superar molt satisfactòriament els estrictes controls i requeriments establerts per l'organisme certificador de la marca. 

Així mateix, l'Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes ha aconseguit el distintiu que l'acredita com a «Best Nautical Destinations in Spain». Aquest guardó certifica els destins com a excel·lents per a la pràctica d’esports i activitats nàutiques i els agrupa en una organització que promociona i posa en valor els recursos del destí permanentment. Aquesta bandera va ser entregada a la fira Fitur de Madrid per part de la Secretària General d’Estat de Turisme i el president de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques.

Aquest matí ha tingut lloc l'acte institucional d'hissada de les dues banderes. L'acte ha estat presidit per l'alcalde, Jordi Cordon, i ha comptat amb l'assistència de Josep Maria Pla, president de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes; del regidor de Platges i Turisme, Genís Dalmau; del regidor el regidor de Seguretat Ciutadana, Andrés Navarrete; el cap de la Policia Local, Vicenç Montero, tècnics municipals i efectius del dispositiu de neteja de seguretat de platges. 

La Q de Qualitat turística està oberta a diferents àmbits del sector turístic de l’Estat espanyol, amb l’objectiu de distingir la seva oferta i oferir plena garantia a clients i usuaris. En el cas de les platges es concedeix a aquelles que compleixin uns nivells d'excel•lència en els serveis prestats. Es valoren aspectes relatius a mesures de seguretat i higiene i d'altres tendents a minimitzar l’impacte que genera l’activitat turística sobre el litoral. Aquesta marca compleix amb una sèrie de característiques que aporten prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor als establiments turístics certificats. 

La Q de Qualitat és l'element més visible per demostrar el compromís de l'establiment certificat per aconseguir la plena satisfacció del client i oferir un servei excel·lent. Tramitar aquesta certificació suposa un sobreesforç de tot el personal que treballa a les platges, així com pels concessionaris, ja que les auditories que avaluen i autoritzen la concessió del certificat són molt estrictes.  Es té en compte, sobretot, aspectes com el control higiènic i sanitari de les guinguetes, la informació que es dóna al ciutadà, la seguretat, el salvament i primers auxilis i la millora en els accessos a la platja.

L’Ajuntament, conscient de la importància de promoure un model de turisme de qualitat, respectuós amb l’entorn, ha volgut anar més enllà de les exigències tant del ciutadà, com del sector turístic i promoure des del consistori un model de turisme basat en l’equilibri entre la qualitat del servei i l’entorn. Per això, el distintiu Q de Qualitat funciona de manera de manera complementària al  Sistema Integral de Gestió de Qualitat i Medi Ambient (SIGQMA) que es va implementar el 2006. Incideix, a més, en d'altres aspectes, ja que contempla totes les activitats i els serveis que s’hi desenvolupen.

Aquest esforç públic es veu complementat amn el treball que es fa des de l'àmbit privat a través de l’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes, una associació d'empreses del sector turístic i comercial que celebra enguany el seu quinzè aniversari. Cal remarcar que va seu una de les  pioneres de tot l’Estat. Entre les tasques que duu a terme, cal destacar la promoció del destí que fa. Al 2012 va assistir a 12 fires (tant a nivell nacional com internacional) i va atendre 13 accions promocionals (periodistes, agents de viatges, tour operadors, bloggers...).
 
 
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit