• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La Generalitat presentarà el juny el projecte de l’estació d’autobusos de Torroella de Montgrí
La Generalitat presentarà el juny el projecte de l’estació d’autobusos de Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e
(19.04.13) El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha confirmat a l’alcalde, Jordi Cordon, que el departament està enllestint el projecte de construcció de l’estació d’autobusos de Torroella de Montgrí i que l’Ajuntament el tindrà a la seva disposició el mes de juny. Font i Cordon s’han reunit aquest dimecres aprofitant la presentació de l’estudi de millora del transport públic de a la Costa Brava. Prèviament, el 3 d’abril, l’alcalde es va reunir pel mateix tema amb Xavier Flores, director general d’Infraestructures, que també li va assegurar que el projecte estava molt avançat. 

Cordon ha insistit en la necessitat i la urgència de disposar el més aviat possible d’aquest reivindicat equipament. Va recordar tant a Font com a Flores que l’Ajuntament disposa des de fa temps dels terrenys per al seu emplaçament (al final de l’aparcament de la carretera de l’Estartit) i que l’actual situació comporta un greuge important al municipi, ja que l’actual parada dels autobusos és del tot insuficient, incòmode, genera inseguretat i dóna una certa mala imatge del nucli com a destinació turística. 

L’estació d’autobusos era una actuació inclosa en el pla de mobilitat 2008-2012 aprovat pel “tripartit”. Fins i tot s’havia presentat a l’Ajuntament un projecte inicial el novembre de 2010, on es preveien tres andanes i un cobert per als passatgers. El projecte tenia un cost d’1,5 milions d’euros, però el mateix Ricard Font, que en el mandat anterior va ser director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, va anunciar que aquesta i d’altres estacions s’havien hagut d’aturar atesa la situació econòmica. També va informar que el projecte de Torroella es revisaria per reduir-ne els costos i fer-lo viable econòmicament.

Es doblen les expedicions amb Barcelona i l’Aeroport del Prat
En el marc de les millores de transport públic a la Costa Brava, aquest estiu (de l’1 de juliol a l’1 d’agost) es doblaran el nombre d’expedicions d’anada i tornada entre l’Estartit-Torroella i Barcelona-Aeroport del Prat. En total n’hi haurà 8 la qual cosa representarà un salt qualitatiu molt important ja que facilitarà enormement el desplaçament dels visitants. 

Per a l’any 2014 s’està treballant en la implementació d’altres millores, com el perllongament fins a Torroella de les expedicions entre l’Escala i Figueres; i un nou servei diari a l’estiu per connectar Torroella i Roses, passant per l’Escala.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit