• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament demana la col·laboració dels propietaris per foragitar els gavians dels nuclis urbans
L'Ajuntament demana la col·laboració dels propietaris per foragitar els gavians dels nuclis urbans Imprimir Correu-e
(15.03.13) Des de l'Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per tal que els propietaris de finques susceptibles de ser objecte de nius de gavians adoptin mesures per foragitar-los. L’Ajuntament organitza periòdicament campanyes per mantenir a ratlla el nombre de gavians i no arribar a la superpoblació, per tal d'evitar problemes de salubritat i molèsties als veïns. No obstant això, no es pot arribar a tot arreu, per la qual cosa la col·laboració veïnal és clau en aquesta lluita.

Gavià amb material per fer el niu a l'Estartit. Foto: Josep Pascual.Els gavians es reuneixen durant la primavera i s’apropien d'espais que utilitzaran com a lloc de cria i/o d'estada. En els primers moments de la seva arribada encara no han agafat el sentit de la propietat, però un cop establerts es tornen molt territorials i agressius, defensant el seu territori. Arribats en aquest punt és molt difícil que l’abandonin. 

Què cal fer per evitar o minimitzar les molèsties que comporta l’establiment dels nius de gavians a les teulades i terrats?

Mantenir els teulats nets, sobretot la zona de les xemeneies on es puguin acumular restes vegetals o deixalles orgàniques, per evitar que el gavià aprofiti aquestes petites acumulacions per ubicar la posta. Cal saber que no construeixen el seu niu, sinó que aprofiten petites acumulacions de restes per ubicar-hi la posta. Acostumen a fer el niu a mitjans del mes de març i les cries neixen al cap d'uns 26 -28 dies.

-Dificultar que s’estableixin foragitant-los; per això es poden utilitzar escombres o altres estris llargs per espantar-los. Cal repetir aquesta operació durant varis dies per obtenir resultats, i les aus es dirigiran allà on no siguin molestats. 

- Col·locar mitjans dissuasius a la zona on es prepari per ubicar el niu o sobre torretes i xemeneies per evitar la seva zona d'estada, cria i/o vigilància. ´
 
És molt efectiva la col·locació de filferros o fil de pescar gruixut per dificultar l’estada o l’establiment dels seus nius. 

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb l'Àrea de Medi Ambient.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit