• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La llevantada afecta molt greument els passejos d’Els Griells i el Molinet
La llevantada afecta molt greument els passejos d’Els Griells i el Molinet Imprimir Correu-e
(07.03.13) La llevantada que hem patit els darrers dies ha afectat greument els passejos dels Griells, que s’ha ensorrat parcialment, i el del Molinet, on s’han produït nous despreniments i esvorancs. 

Als Griells, el tram afectat és el comprès entre els carrers Assutzena i del Gerani, justament el sector que es va reconstruir amb posterioritat a les destrosses de la llevantada del 2008. Aquest àmbit, arranjat el 2011, ha suportat bé l’efecte de l’onatge, per bé que s’ha detectat l’assentament de l’estructura i en algun punt s’observen petites incidències sense rellevància estructural.
 
La situació en què ha quedat el tram malmès comporta que la zona sigui totalment inestable, amb greu perill per a les persones i els béns que conformen els espais públics, les finques i les edificacions privades de la urbanització. La força de les onades ha descalçat el ferm del passeig, que s’ha enfonsat en diversos punt. Per aquest motiu, els responsables municipals alerten que si es repeteix un episodi tan fort com aquest, el mar anirà erosionant directament la zona verda dels edificis que limiten amb el front marítim. 
 
D’altra banda, en el Molinet s’ha detectat una gran fissura al ferm, per on ahir penetrava i s’escolava l’aigua de mar com un sortidor, en el tram que fins ara estava obert al trànsit de vehicles i de vianants. Així mateix, a l’interior de l’espai tancat al trànsit des del 2001, s’han detectat nous despreniments i esvorancs. 
Davant d'aquesta greu situació, l’Ajuntament ha acordonat la zona per prohibir-hi el pas de vianants i ahir mateix va encarregar un primer informe tècnic. Avui també se'n farà un altre atès que la zona ha canviat substancialment d'un dia per altre. Així mateix, l’alcalde, Jordi Cordon, va traslladar ahir personalment la gravetat de la situació a Jordi Planella, al cap provincial de Costes a Girona. 
 
Aquest matí l’alcalde i la presidenta del Consell Municipal de l’Estartit, Sílvia Comas, han visitat la zona per valorar els danys in situ. Als Griells s’han trobat amb els tècnics de Costes que s’han desplaçat fins a l’Estartit per elaborar un informe de la situació. 
 
Cordon i Comas reclamen una solució urgent del tram per evitar mals major i l’afectació de la trama urbana. També recorden que ja s’havia alertat des del govern municipal que una situació com aquesta es podria produir, per la qual cosa cal plantejar una solució definitiva a la problemàtica, que cada any s’agreuja més a conseqüència de canvis en la dinàmica dels corrents marítims i dels vents.
 


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit