• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Presenten el perfil de turista que va visitar l'Estartit durant el 2012
Presenten el perfil de turista que va visitar l'Estartit durant el 2012 Imprimir Correu-e
(26.02.13) El perfil de turista que ha visitat l’Estartit durant l’estiu de 2012 es correspon amb una dona de 41 anys, de nacionalitat francesa, amb una feina qualificada i renda mitja, que ve amb la seva parella i/o fills, s’allotja en un apartament llogat, arriba amb el seu cotxe, organitza el viatge per compte propi a partir de les recomanacions de familiars i/o amics, s’hi està com a màxim dues setmanes i ha vingut en anteriors ocasions.

Aquesta seria la radiografia esquematitza que es deriva de les 500 enquestes realitzades a l’Oficina de Turisme, els resultats de les quals s’han presentat aquest matí al Consell Municipal de l’Estartit en un acte públic adreçat al sector. L’estudi i la interpretació de les dades han anat a càrrec d’un equip de l'Institut Superior d'Estudis Turístics de la UdG format per Lluís Mundet, Berta Ferrer i Ying-Ying.

Altres conclusions a les que s’ha arribat és que ve amb la intenció de reposar, prendre el sol i banyar-se.  Durant la seva estada visita altres localitats, sobretot de la costa Brava i s’interessa per descobrir l’entorn. Del programa d’animació ofert, les excursions a peu, les fires i mercat són les activitats que més li interessen.

Pel que fa a la valoració dels serveis de la destinació, els aspectes més ben valorats són l’Oficina de Turisme, la localitat en conjunt, la qualitat de vida i la neteja. L’àmplia majoria dels enquestats afirma que sí que tornarà a l’Estartit i que la seva estada ha estat millor del que s’esperava.

Amb l’edició d’enguany, l’Estartit disposa d’una sèrie d’enquestes que es va iniciar l’any 1984. Des d’aleshores, cada quatre anys, amb l’excepció de dos períodes que l’interval ha estat de 5 anys, s’han realitzat enquestes als turistes que passen per les dependència de l’Oficina de Turisme amb l’objectiu de poder dibuixar el perfil dels seus usuaris i detectar quines són les seves necessitats, queixes i motius de satisfacció. El nucli és probablement l’única destinació de la Mediterrània que disposa d’una sèrie de dades tan llarga, acurada i completa sobre el perfil del seu visitant. Això permet veure com ha evolucionat durant aquest període.

S’ha constatat que si al començament de la sèrie els homes representaven 2/3 parts dels enquestats, el 2012 la situació s’ha invertit i les 2/3 parts són a dones. Pel que fa a la nacionalitat, el mercat francès ha continuat el creixement de les darreres sèries temporals, augmentant considerablement en la darrera i consolidant-se com al mercat més important de l’Estartit, davant del turisme nacional. Els anglesos des de 1984 només han fet que perdre pes relatiu i d’una forma especialment accentuada a partir de 1995, quan encara constituïen el grup més nombrós. En l’actualitat ocupen el sisè lloc.

El regidor de Turisme i Platges, Genís Dalmau, ha destacat que «l’Estartit, gràcies a la Reserva Marina de les illes Medes, al submarinisme i al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, és una notable excepció en el context de la Costa Brava ja que, des de fa varis anys, té una temporada de 7 mesos, enlloc dels 3 que dura la de sol i platja. Una part important de l’oferta turística, sobretot la relacionada amb les activitats subaquàtiques, està oberta des de Setmana Santa fins al novembre. Si bé és cert que, a curt termini, res no fa preveure que aquesta tendència tan positiva pugui perillar, cal estar a l’aguait i en un procés de canvi constant si es vol que tot continuï igual. La importància d’aquestes enquestes està en el fet que ens permet adaptar-nos a les demandes dels visitants i a l’evolució del mercat.»
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit